top of page
Logo.Amunt.Color.Allargat.Reduït.x2.2.pn

ISLÀNDIA

 MAPA 

Llegenda.03.4.png

 VÍDEO DRONE 4K

 FITXA

 ELS 14 LLOCS IMPRESCINDIBLES 

Viatge a Islàndia amb furgoneta de lloguer. És un destí on gairebé i únicament es va a disfrutar del paisatge. Però quin paisatge! Segurament un dels millors destins on hem anat mai! El gel i el fred de les glaceres, la força de les impressionants cascades i rius, l’activitat geotèrmica i l’escalfor d’aigües termals, fumeroles, volcans i fins i tot, geysers! Sense oblidar-nos de les muntanyes, roques, coves i platges espectaculars. Simplement un país per embadalir-te constantment, en quan a paisatges veuràs de tot... Bueno de tot... menys arbres i boscos de tot!

En certs moments sembla que es tracti d’un parc d’atraccions, on vas aturant el cotxe per contemplar imatges de postals constants. És el típic viatge ideal per gaudir tot el recorregut per la carretera i amb cada racó d’aquesta illa única.

Ruta i dies:

Dia 1: Barcelona – Aeroport de Reykjavík (Keflavík) – Marxar dirección Snaefellsnes (furgoneta)

Dia 2: Península de Snaefellsnes (Búðakirkja (Budir) - Rauðfeldsgjá ravine – Arnarstapi – Malarrif – Djúpalónssandur – Saxhóll – Kirkjufellsfoss)

Dia 3: Península de Snaefellsnes (Kolgrafarfjördur – Stykkishólmsbær) – Illugastadir - Akureyri

Dia 4: Goðafoss Waterfall – Mývatn (Skútustaðagígar – Dimmuborgir – Hverfjall – Grjótagjá Cave - Hverir - Mývatn Nature Baths)

Dia 5: Víti – Leirhnjukur-  Krafla – Hljóðaklettar – Asbyrgi – Dettifoss

Dia 6: Dettifoss – Selfoss – Gufufoss – Seyðisfjörður – (Litlanesfoss – Hengifoss)

Dia 7: Fiords de l’Est – Höfn – Vatnajökull (Hoffell)

Dia 8: Jökulsárlón - – Vatnajökull (Fjallsárlón – Skaftafellsjökull) - Svartifoss

Dia 9: Fjaðrárgljúfur – Vík – Reynisfjara – Kirkjufjara – Dyrhólaey – Sólheimajökull - Skógafoss

Dia 10: Skógafoss – Seljalandsfoss – Gljúfrafoss – Gullfoss – Geysir – Thingvellir – Öxarárfoss - Kerið

Dia 11: Landmannalaugar - Reykjadalur - Reykjavík

Dia 12: Kleifarvatn – Krýsuvík – Valahnúkamöl – Garður – Aeroport de Reykjavík (Keflavík) - Barcelona

Informació general:

 

  • La moneda d’Islàndia és la corona islandesa. Llavors millor canviar euros a corones islandeses? Doncs... no ho sé, nosaltres no ho vam fer. Islàndia és un país on es pot pagar tot amb targeta, fins i tot una coca cola d’una màquina expenedora. A la majoria de llocs turístics fins i tot és possible que acceptin euros com a forma de pagament. Ara... nosaltres no ens hi vam trobar, però ens vam informar que podria ser que en alguns busos de línia no acceptessin targetes i per tant s’hauria de pagar en metàl·lic.

Per tant aquí cadascú és lliure de canviar o no moneda segons cregui més convenient. Ara si es fa, que sigui molt poc. 

  • El preu... maleïts diners. Sí viatjar a Islàndia és car... molt car, i sobretot en temporada alta. Hotels, restaurants i lloguer d’activitats o excursions són cares. Perquè ens fem una idea, entres a una pizzeria qualsevol, quan val la pizza més barata? (sí...la pizza Margarita, sempre és la més barata) doncs al voltant dels 20 €. Per tant recomanem viatjar d’alguna manera on et sigui possible cuinar-te el teu propi menjar.

Comprar el menjar als supermercats és la opció més barata. Són cars? Sí, més que Espanya, però tampoc tanta diferència. Per exemple, un paquet d’arrós aquí el paguem a 1 €, però a Islàndia poder el pagaràs a 1,50 €. Tots els preus són similars però una mica més cars. Ara... la carn, el peix i la fruita, el preu es dispara bastant, en aquests aliments la diferència de preu és més notòria.

 

Hi ha diferents supermercats on anar a comprar, el més barat i que tots els que hi viatgen busquen, és el supermercat “Bonus” amb un porquet dibuixat inconfusible. La diferència de preu amb la resta de supermercats depèn dels productes, però si que es nota una mica.  

  • Aurores boreals! Tothom pensa en Islàndia i vol veure aurores boreals, més endavant expliquem els condicionants necessaris per tal de poder presenciar aquest fenòmen espectacular!

  • Quan visitar a Islàndia? Visitar-la a l’hivern / principis de primavera o ja a l’estiu no té res a veure. A principis de primavera es poden fer excursions a interiors de coves de les glaceres encara consistents i hi ha més probabilitats de veure aurores. Això sí! S’ha de vigilar amb la meteorologia, núvols, pluja, el fred i les hores de llum. En canvi visitar Islàndia a l’estiu és per veure el paisatge amb tot el seu esplendor, sobretot si enganxes estones de Sol. Però no es poden visitar coves de glaç i difícilment veuràs aurores. 

  • Quin idioma parlen a Islàndia? Islandès! Per tant el més còmode per fer-se entendre serà l’anglès, ja que allà gairebé tothom en parla.
     

Transport /Climatologia i època:

 1. L'impressionant paisatge de Landmannalaugar

A Landmannalaugar és un lloc difícil d'arribar perquè és molt lluny i hi ha molt mal camí, si hi vas amb bus és molt i molt car, t'has de desviar de la ruta, perds mínim gairebé tot un dia per anar visitar i torna... És igual... hi has d'anar. Segurament és el lloc més impressionant d'Islàndia i un dels més espectaculars on he estat mai.

Es tracta d'un conjunt de muntanyes perdudes en el no res, d'uns colors senzillament hipnòtics. Muntanyes vermelles, grises, negres, taronjes, grogues, amb el blanc de la neu, amb el verd dels camps... brutal. Si s'enganxa un dia de Sol farà que tot aquest espectacle visual cobri més vida.

Per arribar-hi és molt complicat, o bé tens un 4x4 i hi pots arribar ja que és un caminet (F) on s'han de travessar rius, o bé hi vas amb un bus 4x4. Nosaltres vam utilitzar la segona opció. El bus és molt car, ens va costar cap a 60 € persona anar i tornar. El bus sol sortir des de Selfoss o Reykjavík i va fent diferents parades on pots pujar fins arribar el desviament de la carretera 26, en aquest punt comença el camí (F) anteriorment mencionat i anirà avançant ja fins el destí. 

Després de gairebé 2 hores de viatge des del desviament s'arriba al punt central de Landmannalaugar. Aquí hi ha un "càmping" que no deixa de ser una simple esplanada on et deixen dormir-hi, un petit restaurant i lavabos. Aquest és el punt de sortida de totes les excurcions. La més famosa és una excurció que dura unes 4 hores anar i tornar que puges fins a la muntanya Brennisteinsalda, una muntanya"toticolori" on des de d'alt hi pots contemplar embadalit tota la bellesa del lloc. 

 2. Notar la força de la fotogènica Skógafoss

Skógafoss segurament és la cascada més famosa d'Islàndia. Realment és brutal. És molt alta, ample i l'aigua cau de forma perfecte fent que sigui una de les més fotogèniques.

Arribar-hi és molt fàcil ja que hi ha un gran paràquing i càmping situat just al costat. La gent es fa les fotos just a la base de la cascada, ja que d'aquesta manera la gran tela d'aigua queda com a fons de les fotos.

També es pot accedir a la part superior de la cascada pujant una bona quantitat d'esglaons, però la veritat és que la bona imatge de la cascada és des de la seva base.  Una cascada que segur que no deixarà indiferent a ningú, i si es pot visitar sense gaire gent, és un lloc per fer fantàstiques fotos.

 3. Perdre's enmig dels camps fumejant de lava de Krafla.

La veritat és que el paisatge dels camps de lava de Krafla és únic. La comparació més adient per aquest paisatge seria "Mordor" del Senyor dels Anells. El lloc és impressionant d'una gran activitat geològica subterrània que fa que l'ambient estigui ple de vapor i fum. El terreny és lava solidificada d'un negre intens. Quan hi ets tens la sensació que et trobes en un planeta encara inexplorat. 

Es fa una ruta caminant d'una hora i poc més comptant parades, on es passa per la bassa de Leirhnjukur i pels camps de lava. On es tenen unes vistes espectaculars.

 4. Enganxar el Geysir escopinat l'aigua

Es tracta del guèiser més antic i conegut del món. El Geysir com a tal no es pot veure actiu actualment, però just al costat n'hi ha un altre anomenat Strokkur que és un dels més grans i actius del món, per tant, és un fenòmen molt díficil de presenciar i per tant molt recomanable anar a veuere'l.

És molt curiós veure com tota la gent està dreta esperant a que el guèiser explosioni i el vapor d'aigua surti disparat cap a munt, i quan ho fa, més o menys cada 10 minuts, tothom es posa a riure i aplaudir.

 5. La glacera de Vatnajökull amb les llengües (Hoffell, Fjallsárlón, Skaftafellsjökull)

Vatnajökull és la glacera més gran d'Europa. Per veure-la la manera més fàcil i senzilla és anar seguint les diferents llengües de glaç que té a la costa Sud. Són els punts més accessibles d'aquest immens glaciar.

Fjallsárlón:

Llengua de la glacera de Vatnajökull que queda una mica eclipsada pel turístic llac de Jökulsárlón

És una de les llengües de la glacera des d'on es pot observar el gel de més aprop i per tant és una de les més interessants. Com a totes les llengües de les glaceres al final d'aquesta hi ha un petit llac amb icebergs de trossos de la glacera que s'han anat desprenent. 

Skaftafellsjökull:

Llengua de la glacera de Vatnajökull de dimensions bastant grans. Per arribar-hi s'ha de caminar uns 25 minuts des del pàrquing. Tot i la seva dimensió la glacera queda una mica lluny i s'ha d'observar des de la distància.

Hoffell:

La llengua de la glacera de Hoffell potser no és de les més espectaculars però no deixa de ser interessant. Per arribar-hi s'ha de seguir un camí de terra desviant-se uns 15-20 minuts en cotxe anar i 15-20 tornar. Com que el lloc està una mica apartat, és un lloc per estar-hi tranquil i sentir-te sol davant aquest paisatge que et deixa embadalit. 

Fer una excursió per damunt del glaç de Vatnajökull:

Es poden fer vàries excursions, nosaltres en vam fer una des de Skaftafell. Des d'allà es poden llogar petites excursions  que et porten a sobre del gel de la glacera de Vatnajökull. Hi ha diferents excursions i preus. Nosaltres en vam fer una d'uns 70 € per persona. En total l'experiència durava unes 3 hores, surts del pàrquing amb un bus on et porten a l'inici de la ruta, des d'allà comences a caminar fins al damunt d'una glacera. L'experiència és molt xula però és veritat que  no estàs rodejat per gel  ja que només vas al principi de tot de la llengua de la glacera. És veritat que pel que arriba a ser, és bastant car. Ells et deixen tot el material necessari.

 6. Veure els colors i olorar Hverir

A Hverir és un dels llocs més espectaculars del país per contemplar l'activitat geotèrmica. Està ple de fumaroles subterrànies que s'escapen enmig d'una terreny de sofre, i com és de suposar, la olor d'aquest es nota clarament.També és fascinant contemplar els diferents colors groguencs, vermellosos i grisos que agafa la terra.

 7. Sentir-se petit davant les impressionants cascades de Dettifoss i Gullfoss

La cascada de Dettifoss es troba al Nord del país, en canvi la Gullfoss s'hi accedeix des del Sud de l'Illa.

Dettifoss:

És la cascada més cabalosa d'Europa... suposo que amb això ja es diu tot! Cascada impressionant per la seva dimensió i l'alçada de caiguda, visita imprescindible. Això sí, encara que s'estigui de sort i no plogui, millor posar-se impermeable si es vol veure d'aprop perquè acabes ben xop.

S'ha de decidir de quin costat es vol veure ja que l'accés es fa per carreteres diferents, la més coneguda i preparada és la que s'accedeix des de la carretera 862, per l'Oest de la cascada. Des d'aquest costat també et permet veure la cascada Selfoss situada just abans.

Gullfoss:

Es tracta d'una cascada gegantina, no tant com la Detifoss però s'hi acosta bastant. És brutal veure la força amb la que baixa l'aigua i el lloc realment és impressionant. Llàstima que el temps no ens va acompanyar quan hi vam anar.

 8. Contemplar la bellesa de les cascades Litlanesfoss i Hengifoss

Per arribar fins a la cascada Hengifoss s'ha de fer una llarga caminada d'una horeta per anar i tot el camí és d'una forta pujada des del pàrquing. Abans d'arribar-hi primer et trobes amb la cascada de Litlanesfoss. Sobretot que tot això no us faci desistir d'anar-hi, perquè realment tant el camí fins a arribar-hi com les dues cascades que hi ha són espectaculars.

 

Litlanesfoss és la primera de les dues cascades que es troben a la ruta cap a Hengifoss. No té res a veure amb aquesta última cascada però també és impressionant. És molt fotogènica perquè tota la formació rocosa que l'envolta són columnes de basalt que s'aixequen amb formes hexagonals molt  espectaculars. Una imatge única.

Al final de tot de la ruta el camí va pujant seguint el canó d'un riu fins arribar a la cascada de Hengifoss. La roca que fa de taló de fons de la cascada és impressionant per les vetes d'un vermell intens que transcorren horitzontalment. 

 9. Visitar els cràters de Kerid i Viti

El cràter de Kerid es troba al Sud de l'illa. En canvi el de Viti es troba al Nord, just al costat dels camps de lava de Krafla.

Kerid:

Petit volcà  amb aigua dins del cràter en forma de llac. És molt atractiu degut al vermell intens de la seva terra. És un dels únics indrets naturals que s'ha de pagar per poder-hi accedir, però la veritat és que no és massa car, uns 5 € per persona, i el lloc val la pena.

Viti: 

Viti és un volcà de grans dimensions on la terra és de color taronjós,on dins seu hi ha un llac d'un blau intens. Es pot fer la volta pel damunt i observar les fumeroles que hi ha al seu voltant.

 10. La negra platja de Reynisfjara i veure els "frarets" a Kirkjufjara

Reynisfjara és una platja de gran extensió de sorra d'un negre intens. A part de ser coneguda pel color fosc també ho és perquè just a la platja hi ha un penya-segat format per columnes hexagonals de basalt. Per si no en teniu prou, des de la platja també es poden observar unes roques negres molt fotogèniques situades dins del mar.

Des de la platja, es poden veure "frarets", els típics ocells islandesos que s'amaguen en els seus nius entre les roques dels penya-segats i surten volant cap al mar per anar a buscar el menjar.

Del del mirador de Kirkjufjara es tenen unes magnífiques vistes des de d'alt de la impressionant platja de Reynisfjara amb el seu negre intens. Aquest mirador sobretot és conegut per ser un lloc ideal per poder veure les aus "frarets" que s'amaguen enmig de les roques. Segurament és del lloc on es poden veure de més a prop,  i si es disposa d'un bon zoom, se'ls-hi poden fer bones fotos.

 11.  Veure el famós llac amb icebergs de Jökulsárlón

El llac de Jökulsárlón és molt conegut i turístic. El llac és característic per haver-hi trossos de glaç flotant en forma de petits icebergs que van navegant sense rumb cap a l'oceà. Aquests icebergs es desprenen de la glacera de Vatnjökull, que any rere any va disminuint la seva extensió.

El llac és molt maco i si s'hi va en un moment de poca efluència de gent és un lloc molt tranquil i relaxant.

 12.  El llac  Myvatn, i els cràters del voltant Hverfjall i Skútustaðagígar.

La zona del Mývatn té molts atractius turístics per veure i de molt variats com Hverfjall, Skútustaðagígar, Hverir i Dimmuborgir. Pel voltant d'aquest llac hi ha moltes mosquetes inofensives, el problema és que n'hi ha tantes que a estones poden molestar una mica.

Hverfjall: Aquest volcà sembla ben bé un cràter de la lluna. És molt i molt gran, el que val realment la pena és fer la volta pel damunt del cràter, per tant la forta pujada per accedir al cim que no us tiri enrere, perquè la vista des de dalt és espectacular per contemplar  el llac Myvatn i veure la magnitud d'aquest cràter immens. 

Skútustaðagígar: Zona per contemplar un conjunt de petits cràters enmig del llac Myvatn, ara els cràters  estan coberts per camps d'herba. Per tenir una bona vista el millor és pujar al punt més alt del recorregut.

 13.  Recorre la península de Snaefellsnes

A la Península de Snaefellsnes, situada a l'Oest de l'illa, hi ha un bon grapat de coses per veure. No és que hi hagi res de super espectacular, però sí que el conjunt el fan un lloc molt bonic i recomanable. Entre d'altres llocs destaquen el poble de Stykkishólmsbær que en paralrem al següent punt i:

Els fiords de Kirkjufellsfoss i Kolgrafarfjördur: 

A Kirkjufellsfoss segurament trobem la imatge més típica de la península de Snaefellsnes. Una petita cascada amb la muntanya de Kirkjufell de fons, tot aixó enmig d'un fiord. Un lloc molt maco i tranquil.

Tota aquesta zona és espectacular de fer-la amb cotxe i anar mirant per la finestra per no perdre't cap detall dels fiords i les muntanyes que els rodegen. El fiord Kolgrafarfjördur és un dels més macos.

Saxhóll:

Volcà de petites dimensions però d'una forma molt reconeixible. La terra del volcà és d'un vermell intens i les vistes des de la part superior són impressionants ja que es veu un camp de lava gegant fins on es perd la vista.

Dritvik Djúpalónssandur:

Platja de grans dimensions de sorra d'un negre intens. El lloc és molt relaxant i a l'interior de la platja hi ha les restes d'un antic vaixell naufragat. Tota la zona que voreja la platja és una molt gran extensió d'un camp de lava.

Arnarstapi:

Peny-segats de basalt de color negre just davant del mar. No són molt alts, però la peculiaritat geològica fa que sigui una vista única. Hi ha un camí de ronda que voreja els penya-segats que arriba fins a Hellnar.

Búðakirkja (Budir):

Ermita petita de fusta de color negre. Degut al seu color i al lloc on es troba és molt fotogènica.

Malarrif:

En aquest cap amb platges de sorra negre, s'aixeca un gran far que vigila tota aquesta esplanada de roques volcàniques.

Rauðfeldsgjá ravine:

Una riera passa enmig d'una immensa escletxa que ha perforat tota la muntanya de dalt a baix. Les dimensions d'aquesta escletxa són espectaculars. S'aconsella entrar uns metres dins l'escletxa per contemplar l'interior d'aquest forat, s'ha de vigilar de no mullar-se. 

 14.  Pobles de Stykkishólmsbær i Seyðisfjörður

Segurament són els poblets més macos d'Islàndia. El primer, Stykkishólmsbær es situa a la penínsua de Snaefellsnes, en canvi el poble Seyðisfjörður es situa a l'altre punta, a l'extrem Est de l'illa. Els dos poblets es troben en paisatges immillorables i són pobles de pescadors.

Stykkishólmsbær:

És un dels poblets més bonics d'Islàndia. Islàndia no es caracteritza per tenir pobles molt macos, però l'entorn d'aquest fa que mareixi la pena desviar-se. Al final del port hi ha una muntanyeta molt xula que entra dins el mar amb penya-segats de basalt, s'hi pot pujar i tenir unes bones vistes del poble i la costa.

Seyðisfjörður

Segurament un dels pobles més macos d'Islàndia. Al arribar al poble per la carretera quedes meravellat pel paisatge mentres vas avançant per la vall. Al final a peu de mar et trobes el poble que es situa al voltant d'una entrada d'aigua en forma de llac. El carrer més conegut i característic del poblet té pintat l'asfalt dels colors de la bandera Lgtbi i just en el seu extrem hi ha una petita església.

 16. Tenir la sort de poder veure una Aurora Boreal

Aurores boreals! Oooo ditxoses aurores boreals! Tothom pensa en Islàndia i vol veure aurores boreals, però quina és la millor època per veure-les? La època “oficial” per poder contemplar aquest espectacular esdeveniment de la natura a Islàndia és de setembre a març... però...i a l’agost? Doncs nosaltres a finals d’agost en vam aconseguir veure’n una! :D

Quan es veuen millor és cap a l’hivern, ja que és quan és més fosc i es poden veure més fàcilment.  Això però no vol dir que en algun altre moment no es puguin veure, sobretot si són dates ja properes a aquestes (setembre – març). Si es volen veure què s’ha de tenir en compte? Primer de tot tenir una flor al cul, molta sort! Perquè s’han de donar uns quants condicionats:


1.    Primer de tot i el més important, no hi ha d’haver núvols! Sembla una obvietat, però a Islàndia molt sovint està ennuvolat! Així que si el cel no està cerè del tot ( o bastant) res de de res... A la web islandesa següent et diu la quantitat i tipologia de núvols que hi haurà i la probabilitat de veure aurores https://en.vedur.is/weather/forecasts/aurora/#type=total


2.    Que hi hagi hagut activitat solar, com saber-ho? Doncs a una pàgina de predicció i probabilitat de veure aurores segons l’activitat solar que hi ha hagut. http://www.aurora-service.eu/aurora-forecast/


3.    Trobar-se a un lloc on no hi hagi gaire contaminació lumínica, quan més fosc sigui l’entorn, millor.


4.    Les aurores es comencen a veure 1 hora o 2 hores després d’haver-se fet fosc, i pel que vam esbrinar sembla que a les primeres hores de la nit és quan és més fàcil veure-les. 


5.    No ens enganyem… tots hem vist fotos on hi ha aurores espectaculars de colors molt intensos.. però a la realitat a ull nu no es veuen tant clarament, i menys cap a l’estiu. Per tant s’ha d’estar atent mirant el cel, perquè a vegades amb un cop d’ull ràpid pot ser que no ens n’adonem però pot ser que n’hi hagi! També s’ha de tenir en compte que van canviat de forma i d’intensitat a una velocitat sorprenent, així que si vols preparar la càmera per si de cas no t’entretinguis massa. 

COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

 15. Altres (Fjaðrárgljúfur, Seljalandsfoss, Goðafoss, Hljóðaklettar i la capital Reykjavík)

Fjaðrárgljúfur:

Canó d'uns 100 metres de profunditat que va formant formes de S a mida que el riu va avaçant. Es camina per la part superior d'aquest enmig de camps verds. El recorregut caminant és d'uns 20 minuts anar i 20 tornar. Al final del camí s'arriba a un mirador que s'endinsa a dins del canó i ofereix una perspectiva molt "xula" d'aquest indret.

Seljalandsfoss:

Cascada molt grossa i coneguda que el seu atractiu principal és que el recorregut per veure-la passa just per radera de la caiguda d'aigua. És molt maca i ja et pots preparar per mullar-te!

Goðafoss:

Cascada de forma semicircular, no és de les més grans però si de les més maques i conegudes. Es pot contemplar des de molts punts de vista diferents, una de les millors és acostar-se pel costat dret i anar fins a tocar la cascada. 

 

Hljóðaklettar:

Lloc on no teníem previst anar però realment ens va sorprendre. L'indret és d'un gran interès geològic. Nombroses roques de grans dimensions que semblen petites muntanyes estan fetes de columnes d'hexàgons de basalt. En alguns talls d'aquestes roques es pot veure tota la seva estructura interna i realment és molt sorprenent. 

Reykjavík:

Es tracta de la capital del país. Islàndia només té 300.000 habitants i la meitat d'aquests viuen a la capital.

L'edifici contemporani de Harpa, que és un auditori, és un dels llocs més emblemàtics de la ciutat. També ho és el temple Hallgrimskirkja, i fer una volta pels carrers del centre.

Des de Reykjavík també és el punt central de sortida de moltes excurcions en cas de fer una visita curta al país i no disposar de cotxe. Els preus a la ciutat són molt cars, de la mateixa manera que passa a tot el país.

ISLÀNDIA.Auror.Boreal
bottom of page