

ASTÚRIES, ESPANYA
MAPA

VÍDEO DRONE 4K
FITXA
ELS 14 LLOCS IMPRESCINDIBLES
Viatge a Astúries i als voltants que vam fer amb furgoneta a l’agost. Principalment vam visitar Astúries, però també vam veure una petita part de la costa de Galícia i de Cantàbria. Què dir de tot el que vam poder veure en aquest viatge? Doncs la veritat és que ens va sorprendre moltíssim! Ja havíem vist més o menys que visitaríem llocs interessants, però tot el conjunt va superar les nostres expectatives!
Astúries és un indret on hi ha de tot! Platges espectaculars, molta vegetació i colors molt vius degut a la pluja que tenen sovint, i sobretot no oblidar-nos de la magnífica zona muntanyosa amb infinites rutes per fer per la zona de “Los Picos de Europa” i també dels Parcs Naturals de “las Ubiñas – La mesa” y el de “Redes” entre d’altres. Uns paisatges espectaculars tots ells concentrats en un indret molt petit. També hi ha pobles de costa i de muntanya molt macos. És un lloc on es conserva molt la tradició de la zona en quant a costums, arquitectura i forma de vida, tot això fa que encara el conjunt sigui més atractiu. I el millor de tot! Si hi viatgeu a l’estiu no passareu gaire calor!
Ruta i dies:
Dia 1: Barcelona – Santillana del Mar - Lastres
Dia 2: Lastres – Playa de las Catedrales – Playa de las illes – Castropol – Playa Mexota – Tapia de Casariego – Faro de San Agustín
Dia 3: Playa del Silencio – Playa de la Gueirua – Cabo Vídio – Luarca – Cabo Busto
Dia 4: Cabo Busto – Playa Campiecho – Ermita de la Regalina - Parque Natural Somiedo (Valle del Lago)
Dia 5: Parque Natural Somiedo (Valle del Lago)
Dia 6: Cudillero -Cabo Peñas – Cangas de Onís - Santuario de Covadonga
Dia 7: Lagos de Covadonga – Playa de Cuevas del Mar – Bufones de Pria - Celorio
Dia 8: Playa de Borizo – Playa de Gulpiyuri - Playa de la Huelga – Playa de Torimbia
Dia 9: Playa de Portiellu – Playa de Andrín
Dia 10: Llanes – Playa de Cué – Poncebos
Dia 11: Ruta del Cares (des de Poncebos a Caín i tornar) – Fuente Dé
Dia 12: Fuente Dé – Portal de los Picos de Europa – Mogrovejo – Potes
Dia 13: Costa Quebrada (Playa de Cerrías – Playa de Somocuevas – Playa de Portio – Playa
de la Arnía) – Tornar a Barcelona.










Informació general:
-
Si vas a Astúries no et pots perdre anar a una sidreria! A Astúries prenen la sidra com si fos cervesa. Al anar a una sidreria tradicional et ve un cambrer i et serveix la sidra llençant-la de ben amunt contra el got perquè al picar amb aquest entri oxigen a dins. T’emplenen bastant poc el got i s’ha de beure més o menys ràpid perquè no perdi les propietats. Això vol dir que hi ha molts cambrers rondant per les taules, els hi fas una senyal i venen a servir-te. Amb la destresa que et serveixen la sidra fa que sigui tot un espectacle pels qui no hi estem acostumats. La sidra és una beguda barata, més barata que fins i tot la cervesa.
-
El “cachopo” és un altre dels menjars que us heu d’apuntar per provar. El “cachopo” s’ha de compartir! Ja que menjar-lo una persona sola pot esdevenir una tasca sobre humana. En el fons no deixa de ser un simple llibret arrebossat, però a lo bèstia. Són dos filets de vedella de grans dimensions on al mig hi posen pernil i formatge, i tot seguit ho arrebossen tot junt, i que no faltin les patates fregides d’acompanyament! És un plat amb molt de fregit a prova dels estómacs més resistents, però la veritat és que està molt i molt bo.
-
Tingueu en compte que algunes de les platges no són ideals per a banyar-se. Degut a que ens trobem davant de l’oceà atlàntic, les roques i la costa esquerpa fa que en algunes entrar a l’aigua no sigui fàcil, d’altres en canvi sí que ho són, amb sorra fina i més resguardades del mar obert. Per tant si es vol passar un dia de platja millor veure a quin tipus de platges anar.
-
A la costa asturiana sol fer bastant de vent en varis llocs. Hi ha molts caps amb fars i vistes espectaculars de la costa amb penya-segats impressionants. Però tots aquests llocs al costat de l’oceà tenen un denominador en comú, sovint hi bufa fort el vent.
-
La marea afecta a les platges de la costa Asturiana. Per tant, és per això que quan visitem algunes platges serà important tenir en compte si la marea està alta o baixa.
Transport
-
És un lloc ideal per viatjar amb furgoneta. Per visitar tots els diferents llocs es fa indispensable disposar de vehicle propi. És un destí que tot i no ser excessivament turístic ens vam trobar vàries furgonetes i autocaravanes, mai en gran quantitat, però gairebé sempre n’hi havia algunes amb qui compartir zona on passar la nit. L’aplicació de mòbil “park4night” o “furgoperfectos” ens va anar bé per esbrinar aquests llocs. Molts indrets on vam dormir eren llocs molt macos, a prop de les platges, o bé a zones enlairades a prop de la costa on es tenien unes molt bones vistes.
-
Les distàncies entre els diferents punts on vam anar sovint no eren gaire llargues, aixó ens va permetre poder veure varis llocs per dia, i fins i tot anar de la costa a la muntanya en un moment. Al matí podies fer una excursió ben bé enmig de la muntanya en els “Picos de Europa” i a la mateixa tarda anar-te a refrescar tranquil·lament a una platja asturiana.
-
A Astúries i Cantàbria hi ha una autovia gratuïta que va seguint tota la costa de costat a costat, en canvi, quan et dirigeixes més cap a l’interior hi ha diferents carreteres més secundàries i més lentes, però aquestes també es recorren prou bé.
Climatologia i època:
Nosaltres vam realizar aquest viatge la primera quinzena d'agost.
-
El viatge el vam fer amb furgoneta des de Barcelona. El trajecte va ser molt curiós per veure les diferències de clima que ens vam trobar des de que vam sortir al arribar. Sortim de Barcelona amb una calor molt intensa de principis d’Agost. Al passar per Aragó per la zona dels “Monegros” la calor fins aquell punt suportable, es va convertir en asfixiant. Però al cap de poques hores comencem a entrar al País basc, amb núvols i el típic “xirimiri” que fins i tot ens va fer posar un jersei al damunt a mitja tarda. La benvinguda ja ens deia que calor, calor, no passaríem.
-
La veritat és que el temps que ens va fer a l’estiu va ser gairebé perfecte. En general ens va fer calor però en absolut era asfixiant. Sovint teníem estones de Sol amb núvols i s’anaven alternant contínuament. Sí que potser hauríem preferit més estones de Sol per quan estàvem a la platja però per la resta de llocs agraíem que no tinguéssim tanta calor. També ens va ploure en algun moment, per ser a l’estiu no va ser poc, però no ens va suposar masses problemes. En general un entre temps de primavera i estiu on als vespres es feia indispensable utilitzar jersei. Aquest temps a l’Agost la veritat és que s’agraeix, i molt.
Què veure a Astúries (Espanya) ? Quins llocs visitar?
Si esteu pensant en viatjar a Astúries, a continuació citem els 14 llocs més destacats, imprescindibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les principals ciutats, els pobles més bonics i sobretot els paisatges naturals més impactants que vam veure de la zona. Aquests són els "musts" que no us podeu perdre!
1. Veure la impressionant platja de "Playa del Silencio"




Platja molt espectacular per les formacions rocoses i de les més conegudes d'Astúries. És una de les vistes més espectaculars que ens podem trobem. Recomanem anar al mirador situat a prop del pàrquing, aquest està marcat en el mapa. Tot i ser molt coneguda a l'estiu no hi ha massa gent. És aconsellable endinsar-se cap a l'oest (esquerra) de la platja entre mig de les roques on s'arriba a una altra platjeta solitària i molt bella.
Per accedir a la "Playa del Silencio" hi ha bastant desnivell que es salva amb escales, des del cotxe s'ha de caminar un bon tros, uns 15-20 minuts per cada trajecte.
Una altra platja també interessant molt a prop és la "Playa de La Gueirua". Aquesta platja té unes formacions rocoses molt peculiars dins l'aigua i és molt fotogènica. Per arribar-hi s'ha de fer a peu per un camí de baixada durant uns 15-20 minuts des del poble de Santa Marina. La part final del camí hi ha un bon grapat d'escales per baixar el penya-segat per accedir a la platja. Abans d'arribar-hi hi ha bones vistes de la platja.
2. Fer la super coneguda ruta del Cares




La Ruta del Cares és una de les rutes de senderisme més importants dels "Picos de Europa" i fins i tot d'Espanya. Transcórrer entre les localitats de Poncebos (on està ubicat el punt) i el bonic poble de Caín. La ruta va seguint el congost creat pel riu Cares per un camí que està excavat a la rocosa muntanya i que passa per una altura bastant considerable respecte el riu. Durant el camí es poden veure cabres.
S'ha de tenir en compte que el camí és d'anada i tornada, per tant no és curt si es vol fer de principi a final (de Poncebos a Caín), aquesta ruta dura al voltant d'unes 3 hores anar i 3 hores tornar. Hi ha la possibilitat al arribar al poble de Caín d'agafar un bus, un taxi, o una excursió en 4x4 que et torna fins el punt d'inici de la ruta. Però són preus cars i han de vorejar tots els Picos d'Europa per tornar fet que fa que sigui una ruta molt llarga amb vehicle que amb bus es pot acostar entre les 3 i 4 hores de trajecte. Així que gairebé és el mateix temps tornar amb vehicle que a peu.
La ruta no té pèrdua és anar seguint el riu direcció Caín, el track de la ruta és el següent:
https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/ruta-del-cares-poncebos-cain-poncebos-7645464
Caín de Valdeón:
Poble que fa de punt de partida o d'arribada de la Ruta del Cares.És un poble molt bonic per les seves construccions de pedra i sobretot per l'indret on s'ubica, una vall muntanyosa espectacular.
A Caín hi ha una bona oferta de restaurants on poder dinar o esmorzar i agafar forces per acabar de fer la ruta.
3. Quedar bocabadat amb la Costa Quebrada (Cantàbria).
