top of page
Logo.Amunt.Color.Allargat.Reduït.x2.2.pn

NEPAL

 MAPA 

Llegenda.03.4.png

 FITXA

Nosaltres vam aterrar al Nepal un 6 d’octubre del 2015, 6 mesos després del gran terratrèmol que va afectar a gairebé tot el país. A aquesta situació, cal afegir-hi la crisi de subministres (gas, petroli) en la que estava submergit tot el territori nepali. Nepal és un país que s’abasteix bàsicament de l’Índia, i aquesta, va decidir tancar les fronteres, i per tant, tallar tots els subministres, a causa d’un enfrontament polític que hi va haver després que Nepal instaurés la seva nova constitució. Això va fer que Nepal entrés en un estat molt delicat: camps de refugiats pel terratrèmol, problemes amb el transport com a conseqüència de la manca de combustible, molts restaurants tancats per falta de gas, etc.

L’objectiu del nostre viatge va ser la realització d’un voluntariat per a la reconstrucció d’habitatges i altres edificis que havien quedat destrossats pel terratrèmol. Va ser una experiència molt gratificant, on vam conèixer un munt de persones i  vam aprendre moltíssim. És per això que no podem explicar-vos la nostra ruta de viatge, ja que vam estar vivint uns 6 mesos al país. Durant aquest temps no ho vam visitar tot, però sí que ens vam impregnar molt de la seva gent i de les seves costums. Tot i això, us proposem un exemple de ruta de 14 dies que nosaltres faríem:

RUTA I DIES

Dia 1: Vol  Barcelona – Katmandú. Arribada a Thamel i fer una volta pel barri.

Dia 2: Katmandú: Durbar Square - Estupa de Thamel (Kaathe Swyambhu Shree Gha Chaitya) -  Caminar pel centre de la ciutat - Amideva Buddha Park -  Swayambhunath (Monkey temple).

Dia 3: Boudhanat: Visitar el barri i l’estupa - Pashupatinath

Dia 4: Bakhtapur i Patan.

Dia 5: Bus de Katmandú a Pokhara.  

Dia 6: Pokhara: Permís trekking - estupa Peace (primera hora matí) -Passejar al voltants del llac a Pokhara.

Dia 7: ABC TREKKING - ETAPA 1: Taxi fins a punt de partida. Ghandruk - Chhomrong.

Dia 8: ABC TREKKING - ETAPA 2: Chhomrong - Bamboo

Dia 9: ABC TREKKING - ETAPA 3: Bamboo - Machhapuchhre Base Camp

Dia 10: ABC TREKKING ETAPA 4: Macchapuchhre Base Camp - Annapurna Base Camp - Dovan

Dia 11: ABC TREKKING ETAPA 5: Dovan - Choomrong

Dia 12: ABC TREKKING ETAPA 6: Chhomrong - Landruk - Bus a Pokhara 

Dia 13: Bus Pokhara - Katmandú.

Dia 14: Katmandú - Vol de tornada

INFORMACIÓ GENERAL
 • Tots els turistes necessiten visat per entrar al país. Aconseguir-ho és molt fàcil, o bé ho fas al Consolat de Nepal a Barcelona o directament a l’aeroport de Katmandú (visa on arrival), tot i que tothom sol fer aquesta última opció.

  Si et fas el Visat al arribar a l’aeroport necessitaràs el teu passaport amb una validesa mínima de 6 mesos i pot ser que et demanin una fotografia de carnet. En el cas de fer-te el Visat en les màquines automàtiques de l’aeroport, (no farà falta la fotografia, ja que te la farà la pròpia màquina). És molt fàcil, un cop facis aquests passos, obtindràs el teu visat de turisme durant els dies que hagis demanat, fins un màxim de 3 mesos

  Els preus varien segons la teva estada:

Multi entrada 15 dies (25€)

Multi entrada 30 dies (40€)

Multi entrada 90 dies (100€)

 • Nepal és un dels països més pobres d’Àsia, per tant no és d'estranyar veure-hi molta pobresa, notar com en diferents èpoques de l’any hi ha talls d’electricitat constants ,el transport és molt caòtic i hi ha molta brutícia pels carrers. Es pot dir que és una ciutat bastant anàrquica, tot i això, la gent és encantadora i tranquil·la, suposo que per això fàcilment ens vam acostumar al seu “caos”.

 • Durant la vostra estada al país, veureu com la cultura hindú i budista conviuen de manera harmònica, això si, la que predomina en gairebé tot el país es la hindú. Durant l’any a Nepal hi ha moltes festivitats i celebracions religioses, ja que s’ajunten les budistes i les hindús. Algunes són molt conegudes i tothom les celebren, com per exemple el Dashain, el Tihar i el Holi, entre moltes d’altres. Cada una tenen les seves peculiaritats i amb costums diferents. És interessant saber si es coincideix amb alguna d’aquestes quan es viatja perquè tenen costums molt interessants. 

 • Sense cap mena de dubte, és un dels països més segurs on hem estat. Tot i la poca llum que hi ha a les nits i la infinitat de carrerons foscos i desordenats, et sents molt segur. Cal afegir, que els nepalis, son gent increïblement alegres, propers, autèntics... Veureu com mai deixen de somriure!

 • Nepal és la meca dels muntanyistes, és per això, que trobareu moltes botigues de roba, material tècnic i accessoris per anar a fer trekkings. Moltes d’aquestes són falsificacions de marques conegudes, tot i això algunes són de bona qualitat i ja es veu pel preu perquè algunes tampoc són gaire barates. Per tant si us voleu equipar amb roba de muntanya, a Kathmandú o a Pokhara és un molt bon lloc per a fer-ho. Fins i tot et permeten llogar els sacs de dormir.

 

 • L’arquitectura Newar és originària de Nepal, són uns temples hindús típics de Nepal, on predomina els maons ceràmics vermellosos i la fusta perfectament treballada i decorada. Segur que et captiva!

 • Pel que fa la gastronomia, el plat estrella del país és el Dal Bhat. Es tracta d’un gran plat on al centre hi ha força arròs i va acompanyat de diferents  guarnicions com són, la sopa de llenties, diferents tipus de verdures i en alguns casos carn. Un plat molt complert que trobaràs a per tot arreu, però sobretot al Nepal més rural. El segon plat estrella son els momos! Com no és d’estranyar son boníssims i els trobaràs de verdures o carn. Per acabar, no podeu marxar del Nepal sense tastar el seu Masala tea. Es tracta d’un té nepalí que es serveix amb llet , serà com el teu cafè diari, molt recomanable!

  I com a la resta de països asiàtics, no parareu de menjar noddles i arrosos, cuinats amb mil acompanyaments diferents. Atenció! El menjar es súper picant, així que és important que els hi remarqueu que no el voleu picant “PIRO CHAINA”, et faran cas, però tot i això picarà molt...

 • L’idioma oficial del país és el nepalí, tot i que també hi ha bastanta gent que parla anglès. 

 • La Incidència de manera clara de l’Índia, fa que sigui un país on es parli molt l’anglès. L’escolarització de fet es fa en aquest idioma. Això si, les persones grans i sobretot a les zones més rurals, només parlen en nepalí.  Com tots els països d’Àsia, a l’hora de comprar o agafar un taxi s’ha de saber regatejar, per tant, recomanem que apreneu algunes expressions bàsiques en nepalí perquè us sigui més fàcil moure-us pel país. Ja veureu que els hi fa molta gràcia quan dieu alguns mots en el seu idioma!

 

Namasté                    Hola/Adéu

Dhanyabad                Gràcies

Yō kati cha?               Quant val?

Ramro                        Bonic/a  - bo/bona

Tapalai kastocha?     Com estàs?

Piro chaina                No picant

Vistari Vistari            A poc a poc

Veni ben ton la          Fins aviat!

Didi                            Senyora

Dai                             Senyor

Tato pani                   Aigua calenta

TRANSPORT
 • El transport a Nepal és molt precari i moltes vegades t’has d’armar de paciència. Moltes carreteres estan sense asfaltar i no tenen un bon manteniment, hi ha molts embussos i molt de trànsit, tant a les ciutats com a fora d’elles. El transport local funciona i es pot agafar, però no tinguis pressa per arribar, solen fer moltes parades, són molt estrets, si vas amb motxilla pot ser que costi trobar un lloc on deixar-la i pots tenir dificultats per saber horaris i tenir informació. El més adient és assabentar-te de quina estació surten els busos amb destinació allà on vols, i anar a l’estació aviat al matí per tal d’agafar el primer bus que passi amb aquella destinació. S’ha d’anar preguntant a la gent local per tal de que et donin informació.

 • Si vols anar a llocs turístics o coneguts, sempre hi ha la opció d’anar a alguna agència de viatge de les tantes que hi ha per Kathmandú i comprar amb ells un bitllet de bus. Ells et diran la hora exacte i el lloc on agafar-lo, serà més car que el transport local, però els busos també són més ràpids i còmodes. Per a fer viatges llargs nosaltres recomanem aquesta opció. 

 • A dins de Kathmandú el trànsit és un caos total, s’ha de tenir en compte que depenent del dia i de l’hora per fer un trajecte curt es pot estar molta estona. El més fàcil per desplaçar-te és agafar un taxi, o si es vol pagar menys preguntar a alguns busos o furgonetes “vans”, si es dirigeixen cap al centre de la ciutat, o cap on vulguem anar.

 • A Nepal no és gens estrany veure gent enfilada a dalt de busos, de furgonetes, o fins i tot penjant-se cap enfora de les portes. Ja veureu que moure’s per Nepal és tota una experiència!

 • A Nepal hi ha alguns vols interns que et poden estalviar un bon grapat d’hores de busos en tortuosos camins. Solen ser vols bastant cars. S’ha de fer càlculs per veure si entre anar a l’aeroport i agafar el vol, surt gaire més ràpid que agafar per exemple un bus, ja que aquesta última opció sempre serà molt més barata.

 

 

CLIMA I ÈPOCA
 • Nosaltres vam estar a Nepal de l’Octubre a finals de Març.

 • Nepal té dos climes totalment diferenciats. El clima del Sud, un clima més aviat tropical i típic d’Àsia, i el clima del Nord del país de la zona dels Himalayas, un clima de muntanya i fred degut a l’altitud. 

 • Nepal no es salva dels monzons, per tant aquí també tenim uns mesos de fortes pluges constants i d’altres totalment secs. Els monsons comencen a finals d’Abril i acaben  cap a l’Octubre. Aquests mesos son càlids i humits, amb molta pluja i amb riscos d'inundacions. No tenen temperatures extremes, però sí que fa una calor accentuada. En canvi els hiverns a Nepal són relativament freds i molt secs, al voltant de 5 a 10 ºC de temperatura mínima. S’ha de tenir en compte que moltes llars i establiments no tenen calefacció, per tant això pot fer que la sensació de fred sigui més accentuat. 

 • Com us podeu imaginar la millor època per viatjar a Nepal és a la primavera i a la tardor. De Març a Maig, i d’Octubre a Novembre. Dies càlids però no en accés i algun ruixat de tant en tant. També és la millor època per si es volen fer trekkings a la zona dels Himalayas.

 • El clima de muntanya en canvi és diferent. Sí que és veritat que la zona de muntanya que no té massa altitud, per sota dels 2500 m, el clima és de transició, però a partir d’aquesta altitud ja és de muntanya. El clima de muntanya és fred durant tot l’any, lògicament més accentuat a l’hivern, i el clima pot variar molt més ràpidament. El clima típic a muntanya, és que el dia es llevi amb Sol, i a mesura que avancen les hores el cel es vagi tapant, i a les tardes pugui caure un bon ruixat o fer una nevada. Aquest clima es va repetint sovint. Si es va la muntanya s’ha d’estar molt atent a la situació meteorològica i sobretot no tenir pressa per acabar algun trekking a la zona dels Himalayas, ja que si ha de fer mal temps, el millor és quedar-se refugiat i esperar per continuar fins que el temps millori.

 ELS 12 LLOCS IMPRESCINDIBLES

Què veure a Nepal? Quins llocs visitar? 
 

Si esteu pensant en viatjar a Nepal, a continuació citem els 12 llocs més destacats, imprescin​dibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les rutes més destacades, les principals ciutats i els pobles més bonics que vam veure de la zona. Aquests són els "highlights" que no us podeu perdre!

 1. "Trekking" pels Himalayas, Annapurna Base Camp

L'Annapurna Base Camp trek, o també conegut com a ABC, és un dels trekkings més coneguts i espectaculars de la zona, i perquè no dir-ho, del món. Amb aquest trekking s’arriba a l'Annapurna Base Camp a 4130m, just a la base d'aquestes muntanyes dels Himalayas que fan més de 8.000 m. Un lloc simplement espectacular!

La ruta dura de 5 a 8 dies, tot depèn de l'estat físic de cada un, i sobretot depenent de la meteorologia, ja que per culpa d'aquesta fins i tot es podria allargar varis dies més. Aquest punt és molt important, perquè en general els matins sol fer bon temps, i a les tardes comença a ploure o a nevar. Però si s'enganxa uns dies de mal temps, sobretot si s'està a una altitud elevada, s'ha d'esperar a que el temps millori abans de continuar, ja que el camí tot i que no és difícil, es pot complicar i no s'han de córrer riscos. Sempre s'ha de seguir el consell de la gent local i estar molt atent a la meteorologia.

El trekking pot sortir de diferents punts fins a arribar a Chhomrong 2170m, a partir d'allà és totalment lineal fins a ABC 4130m. Per arribar a Chomrong es pot fer des de Landruk, Tadapani pels que venen de Poon Hill, o Ghandruk. Nosaltres vam començar el trekking des d'aquest últim poble. El taxi va sortir ben d'hora al matí i ens va portar de Pokhara fins a Kimche-Ghandruk, allà vam començar el nostre trekking. El taxi però, va fer una curta parada a Birethanti, allà vam haver d'anar a una oficina per tal de que ens segellessin el permís de trekking que vam haver d'adquirir prèviament a l'oficina de turisme especialitzada de Pokahra o Kathmandú. Nosaltres per no tornar pel mateix lloc, des de Chhomrong vam agafar el desviament cap a Lhandruk, on a prop del poble, ja vam agafar un bus local per tornar cap a Pokhara.

El trekking es pot realitzar durant tot l'any, tot i que la millor època és la primavera i tardor, també és quan hi ha més afluència de turistes. N'hi ha d’ alguns que contracten el servei d’un xerpa perquè els hi porti la motxila i un guia. Nosaltres creiem que no és necessari en absolut, ja que a la motxilla s'ha d'agafar simplement el necessari, i el camí no té pèrdua. Això sí s'ha de seguir la ruta amb GPS per estar segur. Fins i tot a l'app "Maps.me" hi ha tot el camí marcat.

Durant el trekking s'anirà avançant de poble en poble o de hostel en hostel. Cada població no està separat de més de 2-3 hores. Per tant estan relativament a prop. Nosaltres quan hi vam anar, tot just després dels terratrèmols, hi havia poquíssima gent, però diuen que a vegades costa trobar lloc per dormir als hostels i és millor caminar ben aviat al matí i aturar-se abans de dinar o just ben dinat per ja trobar un lloc on dormir.

S'ha de tenir en compte que la ruta transcorre per una altitud elevada, sobretot quan s'acosta a l'ABC, per tant s'haurà d'estar atent de les mesures per mitigar els efectes del mal d'altura. La sopa d'all o gingebre que ofereixen als hostels va bé per a aquest aspecte.

 2. Bhaktapur i la seva arquitectura Newar

Bhaktapur és un poble tranquil, amb molt d'encant, bastant turístic i on trobareu a molts artesans i gent treballant al carrer. Un dels seus principals atractius, a part de deixar-se perdre pels seus bonics carrerons, és visitar la seva preciosa Durbar Square. Llàstima que aquesta va quedar molt malmenada després del terretrèmol del 2015 com molts dels temples del país. També hi ha una altra plaça al poble molt destacable, on hi ha una pagoda molt alta realment molt interessant. En aquest poble podreu gaudir de l'arquitectura Newar en la seva màxima expressió.

Preu: Als accessos principals del poble, demanaran als estrangers pagar l'entrada de 1000 NPR (uns 8 €). 

Com arribar: Per accedir al poble, es pot fer mitjançant el bus local des de Kathmandu, o contractant una excursió amb una agència, aquestes es poden trobar fàcilment al barri de Thamel (30 minuts). També existeix la possibilitat d’anar amb bus local (1 hora) o amb taxi

 3. Al·lucinar a Pashupatinath, (Kathmandu)

Per nosaltres un lloc molt especial ;)

És sense cap mena de dubte un dels indrets més impactants de la ciutat de Kathmandu. Està situat just al costat del riu Baghmati i es tracta del temple hindú més antic de Kathmandu i un dels principals centres de peregrinació del país. Fa la funció de crematori de la ciutat i cada dia al vespre es pot anar a observar tot el ritual que l’envolta. La dansa del foc, els càntics, les pregaries i els instruments, fan que el conjunt sigui molt místic.

Com dèiem, el recinte està format per multitud de temples, així que recomanem anar-hi amb llum del dia per poder-los observar bé. Un altre moment gairebé imprescindible per anar-hi és al capvespre. Just al moment que el Sol s'acabi de pondre i es comenci a fer de nit, just al costat del riu comença un ritual de comiat del dia, on 3 monjos comencen a fer una dansa amb diferents objectes. A l'espectacle hi ha música, llums, i espectadors locals cantant. Tot el conjunt, amb el foc de les incineracions de rerefons, el fum, i tot l'ambient, fa que sigui una experiència totalment única. Per nosaltres un imprescindible, no deixarà indiferent a ningú.

Dins el recinte trobareu als “baba” els reconeixereu per la seva vestimenta i maquillatge a la cara, molts d’ells voldran que els hi doneu diners per fer alguna foto.

 4. Donar voltes a l'estupa de Boudhanath, (Kathmandu)

Barri de Boudhanath:

Aquest és el barri budista de la ciutat de Kathmandu. Aquí el temps funciona diferent que a la resta de la ciutat, tot és més tranquil i pausat. Existeixen alguns carrerons macos per donar-hi una volta, però el que realment destaca és la immensa estupa, la més gran del món, que vertebra tot el barri. Un barri molt recomanable per visitar. 

Si viatgeu i us allotjeu en aquest barri, estareu una mica més lluny del centre de la ciutat, no tindreu tants serveis, però respirareu una pau i tranquil•litat que enlloc més de la ciutat es respira.

Molts monjos budistes venen a fer peregrinació a l'estupa i al barri, per tant el barri està ple de monestirs i hotels discrets per a allotjar-los.

Estupa de Boudha:

Es tracta de l’estupa més gran del món, i com podreu imaginar, és una parada obligatòria dins del teu viatge a la capital nepalí.

L'estupa es col•loca just al centre d'una immensa plaça i l’avarca completament. Al seu voltant hi ha un carrer peatonal que la rodeja i els edificis es col•loquen circularment al seu voltant. Les pregàries dels budistes consisteixen en anar donant voltes a l'estupa seguint el sentit de les agulles del rellotge mentre coregen el seu mantra. Diuen que s'han de donar mínim 3 voltes repetint el mantra “Om Mani Padme Hum”. Depenent del dia i de l'època pot ser que coincideixi amb alguna celebració budista i s'empleni de molta més gent. 

Al seu voltant es respira un ambient molt "zen", on el mantra "om mani pame um" no para de ressonar una vegada rere una altra. La olor del encens, la gent capficada amb els seus pensaments, la magnitud brutal de l'estupa, farà que quedis totalment impactat.

Quan nosaltres hi vam anar, feia molts pocs mesos del terratrèmol de l'Abril del 2015, que havia causat l'enderroc de la part superior de l'estupa, segurament la més maca, per tant nosaltres no vam poder disfrutar-la acabada. Actualment però, ja s'ha acabat de reconstruir i llueix com al primer dia. Per poder observar l'estupa també és aconsellable pujar a algun restaurant del voltant que tinguin terrassa, per tenir una vista diferent de l'indret. A nosaltres ens encantava el Roadhouse Cafe, on feien uns pizzes boníssimes.

Un altre moment que també és interessant d'anar-hi, seria ja quan comença a fosquejar, ja que en algunes zones al voltant de l'estupa encenen petites espelmes que il•luminen aquesta zona de la fosca ciutat.

*La foto amb l'estupa reconstruida ens l'ha passada la Júlia Pujades que hi va tornar més tard.

 5. Passejar per la Durbar Square de Kathmandú

Les Durbar Square en totes les ciutats o pobles del país són considerades el centre de culte i religiós. És on s'hi ubiquen tots els temples hindús, n'hi ha moltíssims, de grans, petits, al voltant de la plaça, al mig, de totes formes i aspectes. Aquí s'hi troba la màxima expressió de l'arquitectura Newar, amb un detall i treball de la fusta delicadíssim i amb el rajol rogenc com a base de murs. Aquest tipus d'arquitectura és originària de Nepal i exportada a d'altres regions. 

Degut al terratrèmol del 2015, desgraciadament alguns temples es van ensorrar completament, i d'altres van quedar greument afectats. Quan nosaltres hi vam anar tot just estaven començant amb la rehabilitació d'aquells malmesos. Tot i que mai podrà tornar a lluir com ho feia anys enrere, com a mínim segur que aconseguiran que la plaça i tot el conjunt no perdi l'autenticitat del lloc. 

La Durbar Square de Kathmandú és la més gran del país. Si coincideix en època de celebracions religioses la plaça s'emplena i hi fan cerimònies. Un lloc imprescindible per visitar dins la ciutat.

El nostre consell! Matineu molt i aneu caminant fins la Durbar Square. Existeix un gran encant al veure com la ciutat comença a despertar i com els seus habitants es van organitzant al voltant de la plaça

PER SEGUIR LLEGINT CLICA AQUÍ ...
 6. Descobrir els racons del centre de Kathmandú i Thamel.

Tota la zona al voltant de Thamel i Durbar Square es considera el centre de la ciutat, és bonic passejar-hi i deixar-s'hi perdre pels seus carrers.

Thamel:

Aquest és el barri on es solen allotjar tots els turistes. És on hi ha la majoria d'hostals, restaurants, pubs, agències de viatges, botigues i el centre de la vida turística de la ciutat. Aquí no us faltarà de res, bueno potser sí, us faltarà una mica de tranquil·litat, silenci i descans. Tota la resta ho trobareu a Thamel. 

Els carrers són estrets i bulliciosos, és com un petit laberint de carrers. Per aquests hi passa trànsit, però la gent es sol desplaçar per tota la zona a peu.

Kaathe Swyambhu Shree Gha Chaitya / Thamel Stupa:

Aquí, enmig dels carrerons del barri de Thamel, hi ha una petita plaça, envoltada per edificis on hi podreu trobar una estupa budista. No és de les més grans ni maques del país, però al estar al mig de la ciutat, rodejada de vida, fa que tingui el seu interès. 

Atenció! Si estàs caminant pel barri però sense buscar-la, podria ser fins i tot que te la passessis de llarg, ja que està ben amagada.

 7. Pokhara, i contemplar les vites des de la "Peace Pagoda"

Pokhara:

 

Pokhara és la segona ciutat més poblada del país i és molt diferent a la resta de ciutats que podreu visitar durant el vostre viatge. Està ubicada a un lloc idíl•lic, al peu dels Himalayas, amb les muntanyes del Annapurna de fons i amb vistes al bonic llac de Phewa. Tot això fa que sigui un destí fantàstic per relaxar-se abans d’emprendre la teva aventura pels Annapurnes.

Com dèiem, Pokhara és la porta d’entrada a molts dels trekkings que existeixen, és per això, que en aquesta ciutat, trobaràs milers d’agències de viatges, botigues de roba, calçat i material tècnic especialitzat perquè puguis començar ben preparat la teva aventura.No us preocupeu per la vostra pesada motxilla, en molts dels hostels ofereixen l’oportunitat de guardar-te-la perquè durant el teu trekking no vagis tan carregat i viatgis només amb allò que sigui imprescindible. 

La zona del Lakeside és la més coneguda pels seus restaurant, bars i oci de la ciutat. Aquí trobaràs tot el que necessiteu perquè la vostra estada sigui molt més còmoda. 

A prop de la ciutat, existeixen diversos punts per poder obtenir vistes dels Annapurnes: Stupa Peace i Sarangkot View Tower.

 

Com arribar: El trajecte des de Kathmandu té una durada de 6-9 hores en bus. Podràs escollir si anar en bus local (surten des de l’estació de Gongabu), en bus turístic (surten des de l’estació de Kantipah) o en micro bus. Surten autobusos cada matí des de Katmandú, però si us som sincers, els autobusos locals, van molt plens i fan moltes parades... Els bitllets es poden comprar a la pròpia estació, a les agències de viatge o en els propis hotels. També existeix la possibilitat d’arribar amb avió, pots comprovar els preus, però normalment, tenen un cost d’uns 80 – 100€.

Mirador World Peace Pagoda:

A dalt d'un turó hi ha la World Peace Pagoda, aquesta pagoda és d'un blanc intens i gaudeix d'unes vistes immillorables. Des d'aquí es pot observar el llac de Pokhara amb la ciutat a baix, i just al fons les espectaculars muntanyes dels Annapurnes, encapçada al bell mig per la icònica Machapuchare.

És molt recomanable anar-hiamb bona visibilitat, que no sempre és fàcil. També és un bon lloc per veure asseguts a la terrassa d'algun bar la sortida o posta de Sol i veure les muntanyes com es van tenyint de colors. 

Com arribar: Es pot fer amb taxi des de Pokhara, o caminant des de la ciutat. El camí a peu passa a través d'un bosc frondós, per un caminet molt bonic i solitari. Anar-hi caminant són 1:30 o 2:00 h. fins arribar al destí. El camí s'agafa des del Sud de la ciutat, i anar avançant cap a l'Oest, és veritat que en aquesta direcció puja una mica, també es pot fer de tornada que és de baixada.

 8. Pujar a l'estpua de Swayambhunath / Monkey Temple, (Kathmandu)

Swayambhunath stupa / Monkey Temple:

 

L'estupa budista de Swayambhunath, també coneguda com a Monkey Temple, es situa a dalt d'un turó. Des d'aquí a dalt es pot avistar l'extensió de tota la ciutat, per tant si hi aneu un dia de bona visibilitat molt millor! 

L'estupa en sí és maca, però no és excepcional, el que realment fa bonic el lloc és el conjunt, els templets petits que hi ha al voltant, la infinitat de banderetes budistes que onegen amb el vent, la ubicació a dalt del turó, els monos que hi ha a la zona i la vegetació del voltant, que es troba molt a faltar al conjunt de la ciutat.

Per accedir-hi es pot fer a través de la vessant Est per unes llargues escales, o per a l'oest, des de la zona de les escultures dels budes daurats (Amideva Buddha Park). Nosaltres proposem arribar amb bus o taxi a Amideva Buddha Park i des d'allà anar pujant per la vessant Oest el turó fins arribar al Monkey temple, tot seguit baixar totes les escales situades a l'Est, i després ja tornar caminant cap a Thamel (35 minuts) o amb taxi.

 9. Visitar la Durbar Square de Patan

Patan és una gran ciutat annexada a Kathmandú, dins de la mateixa metropolis, i per tant, queda eclipsada per la capital. Però hi ha un lloc realment molt recomenable de visitar en aquesta ciutat, la seva Durbar Square.

Com la resta de Durbar Squares de la regió, es composa per un seguit de temples un al costat de l'altre dins d'una gran plaça central a la ciutat. Per accedir-hi, a les portes d'entrada hi ha una caseta on comprar l'entrada, que val 1000 NPR, uns 8 € pels estrangers.

També és realment maco tenir una vista d'una certa alçada del conjunt, i aquesta es pot aconseguir des d'algun restaurant amb terrassa a la coberta, situat al Sud de la Durbar Square.

Per accedir-hi, el més recomanable és agafar un taxi o autobús públic des de Kathmandu, el trajecte és d'uns 25 minuts. Pel contrari, si voleu fer cames, trigareu 1 hora i mitja més o menys des de el centre de Thamel.

 10. Viure el Nepal més rural

Nepal és molt més que les grans ciutats, per això recomanem si es disposa de temps, allunyar-se una mica més de la civilització i gaudir del Nepal més rural. Veure els costums dels pobles, com es relacionen i com treballen al camp. I veure també, com tot i que tenen poques coses, sempre et rebran amb un somriure i estaran disposats a ajudar-te.

 11. Viure les festivitats i costums de Nepal

El fet de viure durant una època a un país, et permet acabar coneixent molt millor la seva cultura i costums. A Nepal conviuen la cultura hindú i budista de manera harmònica, això si, la que predomina en gairebé tot el país es la hindú. Durant l’any a Nepal hi ha moltes festivitats i celebracions religioses. Algunes són molt conegudes i tothom les celebren, com per exemple el Dashain, el Tihar i el Holi, entre moltes d’altres. Cada una tenen les seves peculiaritats i amb costums diferents. És interessant saber si es coincideix amb alguna d’aquestes quan es viatja perquè són molt interessants de veure.

Per exemple, va ser molt interessant veure com joves, i no tant joves, fan volar estels des de les teulades de tota la ciutat, jugant i competint entre ells. Pel Dashian, cap a l'octubre, tambe construeixen amb bamboo molts gronxadors per tot arreu i els nens no paren de jugar-hi, fent cua un darrera els altres fins que es hi toca el su torn.

 12. Fer tasques de voluntariat i cooperació a Nepal

Si vols fer un viatge de cooperació, aquest és un dels millors destins. Nosaltres, com ja us hem explicat, vam estar col·laborant amb diverses ONG’s i la nostra tasca va consistir en la reconstrucció d’edificis i cases malmeses, en les zones més rurals, com a conseqüència del terratrèmol del 2015.

Hugging Nepal, Amics del Nepal, Petit món, Flowers from Nepal, NOUSOL i "Obrigado Portugal nós também somos Nepal" són les ONGS que ens van permetre gaudir d’una de les millors aventures de les nostres vides. Va ser màgic, i avui dia, 5 anys després, encara recordem amb molta estima totes i cada una de  les persones que vam conèixer durant el nostre voluntariat.

Nepal, malauradament, sempre necessitarà d’ajuda, així que us encoratgem perquè us endinseu en aquesta aventura tan gratificant!

COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

bottom of page