NEPAL

 MAPA 

 FITXA

Nosaltres vam aterrar al Nepal un 6 d’octubre del 2015, 6 mesos després del gran terratrèmol que va afectar a gairebé tot el país. A aquesta situació, cal afegir-hi la crisi de subministres (gas, petroli) en la que estava submergit tot el territori nepali. Nepal és un país que s’abasteix bàsicament de l’Índia, i aquesta, va decidir tancar les fronteres, i per tant, tallar tots els subministres, a causa d’un enfrontament polític que hi va haver després que Nepal instaurés la seva nova constitució. Això va fer que Nepal entrés en un estat molt delicat: camps de refugiats pel terratrèmol, problemes amb el transport com a conseqüència de la manca de combustible, molts restaurants tancats per falta de gas, etc.

L’objectiu del nostre viatge va ser la realització d’un voluntariat per a la reconstrucció d’habitatges i altres edificis que havien quedat destrossats pel terratrèmol. Va ser una experiència molt gratificant, on vam conèixer un munt de persones i  vam aprendre moltíssim. És per això que no podem explicar-vos la nostra ruta de viatge, ja que vam estar vivint uns 6 mesos al país. Durant aquest temps no ho vam visitar tot, però sí que ens vam impregnar molt de la seva gent i de les seves costums. Tot i això, us proposem un exemple de ruta de 14 dies que nosaltres faríem:

RUTA I DIES

Dia 1: Vol  Barcelona – Katmandú. Arribada a Thamel i fer una volta pel barri.

Dia 2: Katmandú: Durbar Square - Estupa de Thamel (Kaathe Swyambhu Shree Gha Chaitya) -  Caminar pel centre de la ciutat - Amideva Buddha Park -  Swayambhunath (Monkey temple).

Dia 3: Boudhanat: Visitar el barri i l’estupa - Pashupatinath

Dia 4: Bakhtapur i Patan.

Dia 5: Bus de Katmandú a Pokhara.  

Dia 6: Pokhara: Permís trekking - estupa Peace (primera hora matí) -Passejar al voltants del llac a Pokhara.

Dia 7: ABC TREKKING - ETAPA 1: Taxi fins a punt de partida. Ghandruk - Chhomrong.

Dia 8: ABC TREKKING - ETAPA 2: Chhomrong - Bamboo

Dia 9: ABC TREKKING - ETAPA 3: Bamboo - Machhapuchhre Base Camp

Dia 10: ABC TREKKING ETAPA 4: Macchapuchhre Base Camp - Annapurna Base Camp - Dovan

Dia 11: ABC TREKKING ETAPA 5: Dovan - Choomrong

Dia 12: ABC TREKKING ETAPA 6: Chhomrong - Landruk - Bus a Pokhara 

Dia 13: Bus Pokhara - Katmandú.

Dia 14: Katmandú - Vol de tornada

1/1
INFORMACIÓ GENERAL
TRANSPORT
CLIMA I ÈPOCA

 ELS 12 LLOCS IMPRESCINDIBLES

Què veure a Nepal? Quins llocs visitar? 
 

Si esteu pensant en viatjar a Nepal, a continuació citem els 12 llocs més destacats, imprescin​dibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les rutes més destacades, les principals ciutats i els pobles més bonics que vam veure de la zona. Aquests són els "highlights" que no us podeu perdre!

 1. "Trekking" pels Himalayas, Annapurna Base Camp

L'Annapurna Base Camp trek, o també conegut com a ABC, és un dels trekkings més coneguts i espectaculars de la zona, i perquè no dir-ho, del món. Amb aquest trekking s’arriba a l'Annapurna Base Camp a 4130m, just a la base d'aquestes muntanyes dels Himalayas que fan més de 8.000 m. Un lloc simplement espectacular!

La ruta dura de 5 a 8 dies, tot depèn de l'estat físic de cada un, i sobretot depenent de la meteorologia, ja que per culpa d'aquesta fins i tot es podria allargar varis dies més. Aquest punt és molt important, perquè en general els matins sol fer bon temps, i a les tardes comença a ploure o a nevar. Però si s'enganxa uns dies de mal temps, sobretot si s'està a una altitud elevada, s'ha d'esperar a que el temps millori abans de continuar, ja que el camí tot i que no és difícil, es pot complicar i no s'han de córrer riscos. Sempre s'ha de seguir el consell de la gent local i estar molt atent a la meteorologia.

El trekking pot sortir de diferents punts fins a arribar a Chhomrong 2170m, a partir d'allà és totalment lineal fins a ABC 4130m. Per arribar a Chomrong es pot fer des de Landruk, Tadapani pels que venen de Poon Hill, o Ghandruk. Nosaltres vam començar el trekking des d'aquest últim poble. El taxi va sortir ben d'hora al matí i ens va portar de Pokhara fins a Kimche-Ghandruk, allà vam començar el nostre trekking. El taxi però, va fer una curta parada a Birethanti, allà vam haver d'anar a una oficina per tal de que ens segellessin el permís de trekking que vam haver d'adquirir prèviament a l'oficina de turisme especialitzada de Pokahra o Kathmandú. Nosaltres per no tornar pel mateix lloc, des de Chhomrong vam agafar el desviament cap a Lhandruk, on a prop del poble, ja vam agafar un bus local per tornar cap a Pokhara.

El trekking es pot realitzar durant tot l'any, tot i que la millor època és la primavera i tardor, també és quan hi ha més afluència de turistes. N'hi ha d’ alguns que contracten el servei d’un xerpa perquè els hi porti la motxila i un guia. Nosaltres creiem que no és necessari en absolut, ja que a la motxilla s'ha d'agafar simplement el necessari, i el camí no té pèrdua. Això sí s'ha de seguir la ruta amb GPS per estar segur. Fins i tot a l'app "Maps.me" hi ha tot el camí marcat.

Durant el trekking s'anirà avançant de poble en poble o de hostel en hostel. Cada població no està separat de més de 2-3 hores. Per tant estan relativament a prop. Nosaltres quan hi vam anar, tot just després dels terratrèmols, hi havia poquíssima gent, però diuen que a vegades costa trobar lloc per dormir als hostels i és millor caminar ben aviat al matí i aturar-se abans de dinar o just ben dinat per ja trobar un lloc on dormir.

S'ha de tenir en compte que la ruta transcorre per una altitud elevada, sobretot quan s'acosta a l'ABC, per tant s'haurà d'estar atent de les mesures per mitigar els efectes del mal d'altura. La sopa d'all o gingebre que ofereixen als hostels va bé per a aquest aspecte.

 2. Bhaktapur i la seva arquitectura Newar

Bhaktapur és un poble tranquil, amb molt d'encant, bastant turístic i on trobareu a molts artesans i gent treballant al carrer. Un dels seus principals atractius, a part de deixar-se perdre pels seus bonics carrerons, és visitar la seva preciosa Durbar Square. Llàstima que aquesta va quedar molt malmenada després del terretrèmol del 2015 com molts dels temples del país. També hi ha una altra plaça al poble molt destacable, on hi ha una pagoda molt alta realment molt interessant. En aquest poble podreu gaudir de l'arquitectura Newar en la seva màxima expressió.

Preu: Als accessos principals del poble, demanaran als estrangers pagar l'entrada de 1000 NPR (uns 8 €). 

Com arribar: Per accedir al poble, es pot fer mitjançant el bus local des de Kathmandu, o contractant una excursió amb una agència, aquestes es poden trobar fàcilment al barri de Thamel (30 minuts). També existeix la possibilitat d’anar amb bus local (1 hora) o amb taxi

 3. Al·lucinar a Pashupatinath, (Kathmandu)

Per nosaltres un lloc molt especial ;)

És sense cap mena de dubte un dels indrets més impactants de la ciutat de Kathmandu. Està situat just al costat del riu Baghmati i es tracta del temple hindú més antic de Kathmandu i un dels principals centres de peregrinació del país. Fa la funció de crematori de la ciutat i cada dia al vespre es pot anar a observar tot el ritual que l’envolta. La dansa del foc, els càntics, les pregaries i els instruments, fan que el conjunt sigui molt místic.

Com dèiem, el recinte està format per multitud de temples, així que recomanem anar-hi amb llum del dia per poder-los observar bé. Un altre moment gairebé imprescindible per anar-hi és al capvespre. Just al moment que el Sol s'acabi de pondre i es comenci a fer de nit, just al costat del riu comença un ritual de comiat del dia, on 3 monjos comencen a fer una dansa amb diferents objectes. A l'espectacle hi ha música, llums, i espectadors locals cantant. Tot el conjunt, amb el foc de les incineracions de rerefons, el fum, i tot l'ambient, fa que sigui una experiència totalment única. Per nosaltres un imprescindible, no deixarà indiferent a ningú.

Dins el recinte trobareu als “baba” els reconeixereu per la seva vestimenta i maquillatge a la cara, molts d’ells voldran que els hi doneu diners per fer alguna foto.

 4. Donar voltes a l'estupa de Boudhanath, (Kathmandu)

Barri de Boudhanath:

Aquest és el barri budista de la ciutat de Kathmandu. Aquí el temps funciona diferent que a la resta de la ciutat, tot és més tranquil i pausat. Existeixen alguns carrerons macos per donar-hi una volta, però el que realment destaca és la immensa estupa, la més gran del món, que vertebra tot el barri. Un barri molt recomanable per visitar. 

Si viatgeu i us allotjeu en aquest barri, estareu una mica més lluny del centre de la ciutat, no tindreu tants serveis, però respirareu una pau i tranquil•litat que enlloc més de la ciutat es respira.

Molts monjos budistes venen a fer peregrinació a l'estupa i al barri, per tant el barri està ple de monestirs i hotels discrets per a allotjar-los.

Estupa de Boudha:

Es tracta de l’estupa més gran del món, i com podreu imaginar, és una parada obligatòria dins del teu viatge a la capital nepalí.

L'estupa es col•loca just al centre d'una immensa plaça i l’avarca completament. Al seu voltant hi ha un carrer peatonal que la rodeja i els edificis es col•loquen circularment al seu voltant. Les pregàries dels budistes consisteixen en anar donant voltes a l'estupa seguint el sentit de les agulles del rellotge mentre coregen el seu mantra. Diuen que s'han de donar mínim 3 voltes repetint el mantra “Om Mani Padme Hum”. Depenent del dia i de l'època pot ser que coincideixi amb alguna celebració budista i s'empleni de molta més gent. 

Al seu voltant es respira un ambient molt "zen", on el mantra "om mani pame um" no para de ressonar una vegada rere una altra. La olor del encens, la gent capficada amb els seus pensaments, la magnitud brutal de l'estupa, farà que quedis totalment impactat.

Quan nosaltres hi vam anar, feia molts pocs mesos del terratrèmol de l'Abril del 2015, que havia causat l'enderroc de la part superior de l'estupa, segurament la més maca, per tant nosaltres no vam poder disfrutar-la acabada. Actualment però, ja s'ha acabat de reconstruir i llueix com al primer dia. Per poder observar l'estupa també és aconsellable pujar a algun restaurant del voltant que tinguin terrassa, per tenir una vista diferent de l'indret. A nosaltres ens encantava el Roadhouse Cafe, on feien uns pizzes boníssimes.

Un altre moment que també és interessant d'anar-hi, seria ja quan comença a fosquejar, ja que en algunes zones al voltant de l'estupa encenen petites espelmes que il•luminen aquesta zona de la fosca ciutat.

*La foto amb l'estupa reconstruida ens l'ha passada la Júlia Pujades que hi va tornar més tard.

 5. Passejar per la Durbar Square de Kathmandú

Les Durbar Square en totes les ciutats o pobles del país són considerades el centre de culte i religiós. És on s'hi ubiquen tots els temples hindús, n'hi ha moltíssims, de grans, petits, al voltant de la plaça, al mig, de totes formes i aspectes. Aquí s'hi troba la màxima expressió de l'arquitectura Newar, amb un detall i treball de la fusta delicadíssim i amb el rajol rogenc com a base de murs. Aquest tipus d'arquitectura és originària de Nepal i exportada a d'altres regions. 

Degut al terratrèmol del 2015, desgraciadament alguns temples es van ensorrar completament, i d'altres van quedar greument afectats. Quan nosaltres hi vam anar tot just estaven començant amb la rehabilitació d'aquells malmesos. Tot i que mai podrà tornar a lluir com ho feia anys enrere, com a mínim segur que aconseguiran que la plaça i tot el conjunt no perdi l'autenticitat del lloc. 

La Durbar Square de Kathmandú és la més gran del país. Si coincideix en època de celebracions religioses la plaça s'emplena i hi fan cerimònies. Un lloc imprescindible per visitar dins la ciutat.

El nostre consell! Matineu molt i aneu caminant fins la Durbar Square. Existeix un gran encant al veure com la ciutat comença a despertar i com els seus habitants es van organitzant al voltant de la plaça

PER SEGUIR LLEGINT CLICA AQUÍ ...
COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

SOBRE NOSALTRES

CONTACTA'NS

XARXES SOCIALS

  • Instagram
  • YouTube

Aquest lloc web pot utilizar cookies: Veure la política de privacitat

© 2019 Copyright 2019, Tots els continguts protegits i els drets reservats per www.amuntiavall.com. Producte creat amb la plataforma Wix.com