top of page
Playa Francesa
Logo.Amunt.Color.Allargat.Reduït.x2.2.pn

LANZAROTE, Illes Canàries

 MAPA 

Llegenda.03.4.png

 VÍDEO RESUM  (properament)

 FITXA

RUTA I DIES

Lanzarote, la illa volcànica encara activa per excel·lència de les Illes Canàries. Geològicament té una riquesa envejable: Roques volcàniques on predomina els tons negres, però també el vermell i el groc intens, moltíssims cràters de diferents formes i dimensions repartits per tota l’illa, alguns d’aquets són espectaculars com la Caldera Blanca, muntanyes de colors, roques de tots els tipus, etc. Tots aquests colors de la terra creen un contrast perfecte amb el blau del mar i el blanc pur de l’arquitectura tradicional de l’illa, una barreja de colors en perfecte harmonia on se li ha d’afegir pinzellades del verd de les palmeres, cactus i de la poca vegetació que hi ha però que tot i això també té un punt destacat en el conjunt del paisatge. Lanzarote és una illa que vagis per on vagis sempre sembla que puguis extreure una foto de postal. Tots els elements semblen perfectament col·locats allà on els hi correspon. Com bé podeu intuir ens va agradar molt el viatge!
 

El viatge el vam fer al Gener del 2022. Una època perfecte per viatjar a les Canàries, perquè el clima és molt suau i els dies que fa Sol la calor puja i et pots banyar perfectament al mar. Unes petites vacances tropicals en ple hivern, això fa que es gaudeixin el doble! Lanzarote és un lloc ideal per menjar peix i marisc fresc a bon preu, gaudir de la tranquil·litat de l’illa, que tot i que hi ha molt turisme es reparteix durant tot l’any i fa que no es concentri tant en una temporada específica. També gaudireu de l’arquitectura tradicional i de les obres de César Manrique, i si es vol es pot fer una excursió a la famosa illa verge de la Graciosa. Un viatge que vam fer només durant 7 dies, però va ser molt intens en quant a experiències viscudes. Un destí de viatge totalment recomanable!

Dia 1: Barcelona – Aeropuerto de Lanzarote

Dia 2: Arrieta – Punta Mujeres – Jameos del Agua - Playa de Caleta del Mero - Playa Caleton Blanco – Mirador del Río – Mirador de Guinate

Dia 3: Ozorla – Illa la Graciosa (Caleta del Sebo - Playa Francesa - Playa La Cocina - Playa de las Conchas - Caleta del Sebo) – Orzola – Haria – Teguise

Dia 4: Playa del Papagayo - Los Hervideros - Playa de Montaña Bermeja - El Golfo

Dia 5: Casa Museo del Campesino - Piscinas naturales. Los Charcones - Salinas de Janubio - Parque Nacional del Timanfaya (Montañas de fuego) – Yaiza -

Dia 6: Caldera Blanca – Las Grietas – Playa de Famara - Caleta de Famara - Teguise

Dia 7: Museo Lagomar – Arrecife – (Montaña Negra, Montaña Colorada, Volcán del Cuervo)

Dia 8: Mirador de El Risco de Famara – Haría - Playa De Orzola – Aeropuerto de Lanzarote - Barcelona.

INFORMACIÓ GENERAL

Alguns dels aspectes a tenir en compte per viatjar a  Lanzarote són:

  • Un dels valors més importants de Lanzarote és la seva arquitectura. Tots els pobles tenen les mateixes característiques: cases petites, blanques i baixes, coberta plana, les fusteries de les obertures pintades de verd, etc. Aquestes construccions contrasten a la perfecció amb els colors de la terra volcànica de l’illa, el color intens del mar, i la vegetació de l’illa. Una combinació de colors perfecte que es dona en tot el conjunt de l’illa.

  • L’arquitecte i artista César Manrique originari de l’illa agafa l’arquitectura tradicional de Lanzarote i la porta a la seva màxima expressió, utilitza formes orgàniques per adaptar-se a la naturalesa de l’entorn i treballa molt bé les relacions entre espais interiors i exteriors. Crea una arquitectura que es relaciona a la perfecció amb l’illa i ara mateix no s’entendria l’illa i César Manrique l’un sense l’altre. Es poden veure obres de César Manrique a: La Fundación César Manrique, el Mirador del Río, Los Jameos del Agua, El Museo Lagomar,la Casa Museo del Campesino y la Casa Museo de César Manrique. Segurament no tindreu temps de veure’ls tots, però és recomanadíssim que en visiteu alguns.

  • Lanzarote és un indret molt ben preparat pels turistes. Hi ha diferents llocs molt coneguts i interessants per visitar. Com son: El mirador del Río, Jameos del Agua, Montañas de fuego (Timanfaya), Mirador del Río, La Fundación César Manrique, la Cueva de los Verdes, Jardín del Cactus...etc. Tots ells són de pagament. Nosaltres d’aquesta llista no vam anar als 3 últims llocs. Tots aquests indrets són molt típics, però per descomptat que no és necessari visitar-los tots. Està bé que abans us informeu i penseu quins us agradaria visitar per així poder aprofitar els “Packs” d’entrada que ofereixen i us permetran estalviar una mica. Us deixem l’enllaç amb les entrades i els packs: https://ventaonline.cactlanzarote.com/es/entradas-y-bonos
     

  • Una visita típica que es fa quan es viatja a Lanzarote és arribar a l’illa de la Graciosa. Per arribar-hi s’ha d’agafar un vaixell des d’Orzola i s’arriba al poble de Caleta del Sebo a la Graciosa. Aquesta és una illa volcànica gairebé totalment verge i sense vegetació. Un bon lloc per gaudir de les seves platges. Per tenir informació dels vaixells, i què veure a l’illa ho trobareu explicat tant en els punts de Orzola, com en els diferents punts de l’illa de la Graciosa i al poble Caleta del Sebo.

  • Lanzarote és una illa totalment volcànica, per tant no hi ha gaire vegetació, i si n’hi ha solen ser arbustos baixos, cactus i alguna palmera en les zones poblades. Per tant si heu de fer alguna excursió vigileu perquè hi ha molt poques ombres, us haureu de protegir del Sol i agafar aigua.

  • Menjar peix i marisc fresc en algun poble costaner, és una delícia. Els preus són bastant assequibles pel que t’ofereixen i tot el producte és fresc i molt bo. Ara, segur que també heu sentit a parlar de les “papas arrugadas con mojo picón”, són com les patates braves típiques de les canàries. Unes patates petites amb pell fetes al forn que s’acompanyen amb dues salses, el mojo verde i el picón. Una tapa perfecte per fer amb una cerveseta o com a acompanyament d’un altre plat.

TRANSPORT
  • Nosaltres vam llogar un cotxe just al arribar a l’aeroport, els preus varien segons característiques, companyies i temporada. És recomanable llogar per internet abans de viatjar per poder escollir millor i a preus més competitius. Si es volen visitar diferents punts de l’illa és indispensable llogar un vehicle propi.

  • Les distàncies a l’illa no són massa grans, de punta a punta de l’illa són al voltant de 1h i 20 minuts en cotxe. Per tant si s’agafa un únic allotjament, des d’aquest mateix punt es pot anar visitant tota l’illa. És recomanable mirar d’agafar un allotjament que no estigui ben bé en un dels extrems de l’illa, així les distàncies no seran tant llargues.

  • Les carreteres en general estan en bon estat, tot i que totes són secundàries i van passant per dins de poblacions. S’ha de tenir en compte que per arribar a alguns llocs en concret s’ha de fer a través de camins de terra o pedregosos El lloc per arribar que hi havia pitjor camí era a las “Piscinas naturales Charcones” al Sud-Oest, tot i això hi vam poder arribar sense masses problemes.

CLIMA I ÈPOCA
  • Lanzarote és una illa de les Canàries i per tant totes tenen un clima molt similar tot i que Lanzarote és bastant sec. És una illa amb una temperatura ideal tot l’any. A l’hivern les temperatures màximes solen arribar als 21ºC i a l’estiu als 27ºC, i les mínimes de l’hivern solen ser de 15ºC i les de l’estiu de 21ºC. Hi ha una variació de temperatura però no gaire accentuada. A l’hivern difícilment necessitaras una jaqueta, als vespres amb un jersei gruixut o una jaqueta ben prima és suficient. Si que és veritat que depèn molt del dia, encara que viatgis a l’hivern si fa un dia assolellat acabarà fent calor i segur que tindràs ganes de banyar-te al mar. A l’estiu les temperatures són càlides, però en general sempre hi ha una brisa fresca que fa que siguin suportables. Lanzarote té un clima molt sec, així doncs no és gaire probable trobar-se gaires dies de pluja.

  • Nosaltres creiem que és un destí ideal per anar-hi a l’hivern, ja que quan aquí a Europa fa fred, pots fer una escapada a les Canàries i carregues piles i energia amb uns dies de Sol i de platja.

  • Lanzarote és una illa on hi ha zones que sovint bufa fort el vent, sobretot a les més exposades com algunes platges, miradors elevats, etc. És recomanable emportar-se un paravents amb caputxa per aquests casos.

 ELS 34 LLOCS IMPRESCINDIBLES 

Què veure a la illa de Lanzarote i la Graciosa? Quins llocs visitar? 
 

Si esteu pensant en viatjar a es illes Canàries, concretament a la illa de Lanzarote i potser també a la Graciosa, a continuació citem els llocs més destacats, imprescin​dibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les principals ciutats, els pobles més bonics i sobretot els millors paisatges que vam veure de la zona. Aquests són els "musts" que no us podeu perdre!

Tota la informació més detallada la trobareu al mapa del viatge! Esperem que us agradi!

 1. Quedar bocabadat al pujar a dalt de la Caldera Blanca

És segurament l'excursió més impressionant i la que ens va agradar més de les que vam fer a Lanzarote! Pujar a dalt de l'immens cràter de la caldera Blanca, per tenir unes vistes esplèndides de tota la zona del Timanfaya i sentir-te com una formigueta davant de la gegantina caldera blanca, és una sensació indescriptible! La ruta et porta primer a veure la Caldereta, un cràter més petit, i després la Caldera Blanca.

Les fotos segurament no acaben de fer justicia a la immensitat del lloc, però ja us asseguro que si hi aneu quedareu bocabadats. 

L'excursió no és ni curta ni del tot senzilla, a més no hi ha ni una sola ombra en tot el recorregut ni cap parada d'avituallament, així que protegiu-vos del Sol i agafeu aigua. Són uns 10 km en total entre anar i tornar amb una pujada pronunciada per arribar dalt de la caldera, uns 350 m de desnivell.  El camí és pedregós i una mica inestable, però l'esforç té la seva recompensa. A mesura que aneu pujant al cràter normalment és una zona on hi bufen forts vents. Us deixem l'enllaç de la ruta que vam fer:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/circular-caldera-blanca-8032919#wp-8032928

 2. Impressionar-se amb les vistes de la Graciosa al Mirador del Río

El mirador del río és una obra realitzada per l'arquitecte César Manrique. On hi ha un bar que segueix la seva arquitectura tant característica el qual té unes vistes que et deixaran sense paraules.

El mirador es situa molt a prop del mar, però a una altura de 475 metres per damunt d'aquest, just a sota els peus hi ha un penya-segat brutal i mirant endavant es tenen unes vistes privilegiades de lla famosa illa de la Graciosa. Una illa volcànica molt fotogènica. 

La veritat és que per gaudir millor de les vistes s'ha de sortir just a fora del bar, on et pots apropar més al penya-segat. També hi ha molt bones vistes des de dalt de la teulada del bar, s'han de pujar unes escales interiors per arribar-hi. El preu són 5€ per persona, però és un lloc que té unes vistes que segur que no us decepcionaran.

Just a fora del mirador hi havia gent que per no pagar l'entrada buscava llocs a prop del penya-segat per també tenir les vistes sobre la Graciosa, però no semblava que es veiés tant bé i no estava gens preparat, per tant és més segur veure-ho des del propi mirador. Si ho visiteu a l'hivern, vigileu amb els horaris que tanquen més aviat a la tarda

 3. Contemplar els penya-segats de la Playa de Famara

La Playa de Famara és una de les platges més famoses i boniques de Lanzarote. Una platja immensa de sorra fina que destaca perquè seguint la costa cap al costat Est (cap a la dreta) s'aixequen uns impressionants penya-segats que creen un dels paisatges més famosos de l'illa de Lanzarote. 

En aquesta platja sempre hi fa molt de vent, i no és ideal per banyar-se per les fortes onades que hi ha. Això sí, és un lloc perfecte per fer-hi surf i està plena de gent practicant-lo. 

És un bon indret per veure la posta de Sol, perquè la llum il·lumina els penya-segats, tot i que heu de tenir en compte que hi farà molt de vent i és difícil estar gaire relaxat a la sorra. Just darrera de la platja hi ha unes petites dunes de sorra que també són maques.

 4. Veure a vista d'ocell el paisatge de la Geria

Tota aquesta zona és realment d'alló més especial! Trobarem petits forats circulares fets a la terra volcànica per plantar-hi vinyes separades d'una en una, llavors aixequen un petit muret amb pedra volcànica en forma semicircular per protegir-la del vent. 

Tota aquesta metodologia de plantar les vinyes s'extenen per tota aquesta vall i els laterals de les muntanyes. Creant un paisatge totalment únic. Des d'un punt elevat o a vista de drone es pot tenir una perspectiva impressionant del lloc. A vegades pot no ser del tot fàcil trobar un lloc amb bones vistes de la zona i tenir la possibilitat de poder-hi aparcar el cotxe a prop. A nosaltres ens va costar una mica.

En tota aquesta zona hi ha vàries bodegues de vins de la zona, algunes es poden visitar i fer cates de vins.

 5.Fer una excursió al triangle de la Montaña Colorada, la Negra i el Volcán del Cuervo

La montaña negra és curiosa perquè com el seu nom indica és d'un color negre intens, però el més interessant és pujar al seu cim per poder veure unes impressionants vistes de tot el seu entorn, sobretot de la "montaña Colorada" y del "Volcán del Cuervo" amb el Parc Nacional del Timanfaya de fons. Vam fer la ruta una tarda d'hivern quan el Sol ja començava a baixar i vam tenir una llum molt bonica per veure tot aquest paisatge. 

L'excursió surt del pàrquing a la carretera del volcán del Cuervo, des d'aquí travessarem la carretera i anirem en direcció Nord cap a la Montaña Colorada. Arribarem fins a la vessant Sud -Est d'aquesta, ja que és la part més bonica de la muntanya perquè té un color vermellós intens molt bonic. Després ens dirigirem cap al Sud per començar a pujar la vessant Nord de la montaña Negra. Una pujada d'uns 20-30 minuts sense treva. Però al arribar a dalt al veure les vistes ens adonarem que l'esforç haurà valgut la pena. 

Després ja anirem per tornar al pàrquing del cotxe per un caminet sorrenc i amb pendent descendent per la vessant Oest de la Montaña Negra. Un cop al pàrquing podrem decidir si anar caminant fins al Volcán del Cuervo per fer-hi una volta o no. Nosaltres no vam creure que fos necessari perquè des del cim ja vam tenir bones vistes sobre el volcà i també se'ns va fer tard.

A continuació us deixem dues rutes de la zona que vam trobar al Wikiloc. Les rutes pugen també al cim de la "Montaña Colorada", però no vam creure que fos necessari perquè pujant a la montaña Negra que és més alta és des d'on es tenen millors vistes. Realment la llum del cap vespre, i el paisatge fantàstic, ens van fer disfrutar molt de l'excursió i les vistes.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/lanzarote-montana-negra-y-montana-colorada-14020007

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/circular-caldera-del-cuervo-montana-negra-montana-colorada-16596480

PER SEGUIR LLEGINT CLICA AQUÍ ...
 6. Banyar-se a les piscines naturals de Punta Mujeres

Poble molt maco que ens va encantar, és similar al seu poble veí Arrieta, però amb un afegit, hi ha molts llocs de la costa preparats per poder-se banyar. Des de petites platges, petits espigons amb escales per ficar-se dins l'aigua, etc. tota la costa està plena de piscines naturals. Així que us recomanem que agafeu el banyador i la tovallola i aneu passejant per tota la costa del poble. Si aneu al poble al matí, és quan més hi tocarà el Sol i serà millor per poder-se banyar. 

Deixant de banda el tema del bany, el poble en sí també és maco per visitar, les cases blanques sobre la terra volcànica negre i el mar d'un blau intens en fan un conjunt perfecte.

 7.  Contemplar la Playa del Papagayo des de tots els costats

La playa del Papagayo es troba en un entorn molt verge i àrid dins del Parc Natural de los Ajaches. És un espai protegit on hi trobem platges conegudes com la Playa del Pozo, la Playa Mujeres o la Playa del Papagayo. Estan totes de costat, però nosaltres només vam anar a aquesta última perquè ens va semblar la més maca.

Per entrar al parc natural s'ha de fer a través d'un camí que ve des de la zona de Playa Blanca, allà hi ha una taquilla i us faran pagar 3€ per accedir amb vehicle a tota la zona. Llavors s'ha de fer un llarg camí de terra fins a arribar als pàrquings de les platges.

La Playa del Papagayo té forma de ferradura i és molt bonica, es pot caminar per damunt dels seus laterals i per darrera per tenir diferents perspectives de la costa i de la platja.

 8. Relaxar-se a les piscines naturals de "Los Charcones"

Aquest lloc és molt especial. Quan la marea baixa queda aigua estancada enmig de la costa rocosa, creant algunes basses d'aigua cristalina molt boniques on poder-se banyar. Des d'un punt elevat o amb un drone es poden tenir vistes molt xules de l'indret. No us quedeu en un únic punt, camineu una mica investigant el lloc perquè pot ser que hi hagi algun bonic "charcon" que no havíeu vist. 

És un lloc que s'ha de visitar en marea baixa. En marea alta l'aigua del mar cobreix les piscines i les emplena d'aigua i no s'hi pot anar. També pot ser perillós fer-ho quan la marea ja està pujant  perquè poden venir onades del mar obert cada vegada més intenses. Nosaltres hi vam anar el primer cop en marea alta i vam marxar sense veure res de res, llavors hi vam tornar una altre dia en marea baixa per poder gaudir del lloc.

Per arribar-hi des de l'Av. Faro Pechiguera s'ha d'agafar un camí de terra amb pedres fins arribar en un hotel abandonat. Allà s'hi deixen els cotxes. El camí està en mal estat i si teniu un vehicle baix no hi podreu passar perquè hi ha pedres. 

Us passem un enllaç per saber les marees de Lanzaorte:


https://es.tideschart.com/Spain/Canary-Islands/Provincia-de-Las-Palmas/Arrecife-(Lanzarote)/

 9. Perdre's pel laberint dels diferents espais del Museo Lagomar

El Museo Lagomar és una casa d'en César Manrique que es diu que va fer per l'actor Omar Sharif. La casa és una fusió perfecte entre l'entorn de roca volcànica, la natura i l'arquitectura. Veurem una successió d'espais exteriors genialment enllaçats de tot tipus, piscines, túnels, coves, porxos, pèrgoles, escales, jardins, etc. tots ells en perfecte harmonia amb un contrast de colors dels elements naturals i el color blanc de l'arquitectura. Un petit laberint que ens va agradar molt.

En el fons, la casa està bé però és el menys interessant, el més fascinant són els jardins i els diferents espais exteriors. L'entrada són 8 € per persona. 

 10. Sentir-se autòcton a Teguise

Es tracta d'un dels pobles més bonics de Lanzarote. Com gairebé tots els pobles de l'illa les cases són completament blanques i contrasta amb el negre de les roques volcàniques i les fusteries de les obertures i la vegetació verda. El que fa diferent aquest petit poble de la resta són els bonics carrers del centre, on hi destaca la Plaça de la Constitució amb l'església.

Els diumenges al matí hi ha mercat al poble. Nosaltres vam venir dos cops al poble, el segon va ser per veure la cavalcada dels reis mags. Va ser un moment molt especial poder-los veure en aquest bonic poble.

 11.  Passejar pels Jameos del Agua

Els Jameos del Agua es un centre d'art, cultura i turisme creat per l'arquitecte César Manrique, en un espai natural originat a l'interior d'un túnel volcànic. 

A l'interior del túnel hi ha un petit llac on al fons de les seves aigües hi habita una espècie en perill d'extinció, els crancs cecs. Són uns crancs molt petits i de color blanc que queden repartits pel fons de tot el llac i és una dels icones de l'indret.

Just sortint fora del túnel trobem una piscina artificial d'aigua cristal·lina amb algunes palmeres al voltant, un lloc paradisíac que mostra a la perfecció la relació entre natura i obra que busca tant l'arquitectura de César Manrique. Tot i que de ben segur que us entraran unes ganes boges de banyar-vos-hi està totalment prohibit. En el complex també hi ha un auditori dins de la roca que és interessant.

Es pot visitar tant de dia com de nit. L'entrada de nit només és els divendres i inclou menú de sopar, i després hi fan un petit concert. També ha de ser maco veure-ho de nit. L'entrada de dia són 10€  i de nit amb el menú inclós va dels 55 als 65€. Per més informació: 
https://ventaonline.cactlanzarote.com/es/entradas-y-bonos/entrada-jameos-del-agua

 12.  Desconnectar a la Playa Francesa a la Graciosa

Platja molt maca i verge, amb la montaña amarilla de fons. La sorra és fina i l'aigua molt cristal·lina. La platja és molt gran, nosaltres hi vam anar aviat al matí i a aquella hora hi havia poca gent i estava molt tranquil·la. A nosaltres ens va agradar molt. Just mirant davant a l'altre banda del mar veiem a l'horitzó que s'aixeca impressionant els penya-segats de la costa Oest de Lanzarote. 

Arribar a la platja no és del tot senzill, nosaltres vam llogar unes bicis a Caleta del Sebo, però per accedir a aquesta platja i a la Playa de la Cocina que hi ha al costat, el camí passa a prop de la costa i és molt sorrenc fent que sigui impossible fer-lo amb bici. Per tant vam haver de deixar les bicis al sortir del poble la Caleta del Sebo, i des d'allà caminar un bon tros fins a arribar-hi, uns 40 minuts per anar, i sense ombres. És veritat però que el camí passant pel costat del mar també és bonic, i pots fer alguna parada per banyar-te. Si llogueu un taxi 4x4 també us pot portar des del poble fins a la platja.

 13.  Arribar fins a la Playa de las Conchas a la Graciosa

Aquesta gran platja és de les més conegudes de l'illa de la Graciosa. Just davant del mar tenim la Isla de la Montaña Clara i que juntament amb la montaña Bermeja situada al Nord Est de la platja conformen un paisatge molt espectacular. La sorra és molt fina i clara i l'aigua agafa uns tons blaus intensos molt bonics, 

Al ser una platja bastant oberta normalment aquí hi ha més onades i mala mar per banyar-se que per exemple a la Playa Francesa. Si us queden forces es pot pujar a la montaña bermeja per veure les vistes de l'illa. Nosaltres no hi vam pujar.

Per accedir a la Playa de las Conchas es pot fer mitjançant un taxi 4x4 o com vam fer nosaltres amb bici des de Caleta del Sebo. El trajecte són uns 6 km per arribar-hi i es fa través d'una ampla pista de terra que en el seu recorregut fa un primer tros de pujada, i després de baixada. Tot i que no és massa complicat, si fa gaire Sol i calor s'ha de vigilar de portar aigua i protegir-se del Sol perquè és un lloc totalment verge i no trobarem cap bar ni cap lloc on poder avituallar-nos.

 14.  Caminar pels carrers de sorra de Caleta del Sebo a la Graciosa)

Principal i gairebé únic poble de l'illa de la Graciosa. En tota l'illa no hi ha cap carretera ni carrer asfaltat, per tant el carrers del poble son de terra donant un aire molt peculiar al poble. El mateix poble té alguna platjeta d'aigua cristal·lina que convida molt a banyar-se. Aquí és l'únic lloc de l'illa on trobareu bars, restaurants, botigues i allotjament. Un poble de casetes blanques on aquí substituim el negre de les roques volcàniques per el beig de la sorra dels seus carrers.

El poble té un port i és el punt d'arribada dels vaixells que et porten des del poble d'Orzola de Lanzarote fins a l'illa de la Graciosa. En el punt d'Orzola està explicat com funcionen els vaixells, horaris, preus, etc.

Nosaltres vam venir un dia sencer a l'illa de la Graciosa, vam agafar un vaixell ben aviat al matí a Orzola, i vam tornar ja a la tarda. Per aprofitar bé el dia que vam estar a l'illa vam llogar unes bicis al mateix poble que ens van permetre moure'ns per l'illa i sobretot arribar a la Playa de la Concha que està a l'altra costat de l'illa. També hi ha l'opció de llogar un 4x4 amb conductor, però el preu ja és més car i també pregunteu als llocs on us pot portar perquè potser no arriba a tots els llocs on voleu anar.
Podeu agafar un 4x4 just al costat dret del Port al arribar amb vaixell, o a través de la pàgina web:
https://www.visitlagraciosa.com/taxi-4x4-la-graciosa/

Heu de tenir en compte que si visiteu l'illa de la Graciosa no hi ha vegetació ni ombres, per tant si fa un dia assolellat i aneu a la platja, penseu com us protegireu del Sol per no agafar una insolació

 

 15. Veure el groc intens de la Montaña amarilla a la Playa la Coina a la Graciosa

Platja molt curiosa perquè just al costat ja ens trobem la Montaña amarilla., una muntanya molt peculiar pel seu color groc intens. La platja en sí és maca sobretot pel seu entorn. Per arribar-hi s'ha de caminar uns 15-20 minuts des de la Playa Francesa. En aquesta platja no hi arriben els taxis 4x4, només ho fan fins a la Playa Francesa.

 16. Sentir l'arquitectura de Lanzarote i César Manrique a la Casa Museo del Campesino

Aquesta obra arquitectònica de César Manrique està dedicada als pagesos de Lanzarote, els quals van donar vida a tot el territori. La veritat és que és un lloc molt interessant i que està perfectament cuidat. És un complexe obert que simula un mini poble, de diferents construccions unides, on hi destaquen les parets i paviments d'un blanc pur, el negre de la terra, i el verd de la vegetació i de les fusteries de les obertures pintades. Un bon lloc per veure l'arquitectura d'aquest important arquitecte i a sobre gratuït. L'horari d'obertura és de 10:00 a 18:00, nosaltres hi vam anar a primera hora del matí i estàvem completament sols. A més, el lloc es troba just al mig de l'illa que segur que en algun desplaçament amb vehicle us ve de camí. 

 17. Veure el contrast de colors a la Playa de Montaña Bermeja

Aquesta platja de sorra d'un negre intens gairebé és més maca mirar-la de terra cap endins que en direcció al mar. AIxò és perquè just darrera de la sorra de la platja hi ha un entrant d'aigua que ha creat una bassa, i just al darrera s'aixeca majestuosa la montaña Bermeja. Una muntanya d'un color granate intens que vista des de la platja crea una perspectiva i un contrastos de colors molt interessants.

La platja és molt oberta i els dies de mala mar és perillós banyar-se, La platja i la carretera es troben en un dels extrems del Parc Nacional del Timanfaya.

 18. Endinsar-se a les "Grietas"

Las grietas és un lloc conegut però no explotat turísticament, és un lloc que tot i estar bastant de moda no s'ha preparat una infraestructura per poder-hi arribar de manera clara, no hi trobaràs cap cartell ni senyal. 

Es tracta de pujar caminant per la vessant Sud de la muntanya, allà es trobaran diferents caminets creats per la natura que es van endinsant muntanya endins, cada un d'aquests et porta a una grieta diferent, n'hi ha unes 4 de més destacades. Les formes orgàniques ondolades de les parets fan que sigui un lloc molt fotogènic.

Per arribar-hi haurem d'aparcar el cotxe al costat Sud de la carretera, des d'allà haurem de travessar la carretera per sota d'un petit túnel, llavors des d'allà farem una pujada i ja anirem trobant les diferents "grietas"

 19. Sentir-se petit al mirador de El Risco de Famara 

Damunt d'aquests impressionants i alts penya-segats de la Costa Nord Oest de Lanzarote hi trobem diferents miradors. Des d'aquest s'obtenen unes molt bones vistes de la Playa i el poble de Caleta de Famara. Es pot aparcar el cotxe gairebé a tocar del mirador. Un lloc on sovint hi toca el fort vent i des d'on es tenen unes vistes espectaculars. Ha  de ser un bon lloc per veure la posta de Sol.

 20. Descobrir els encants de la capital Arrecife

Arrecife és la capital de Lanzarote, és una ciutat gran que vam visitar de manera bastant ràpida. Vam anar a dinar en un restaurant dels que hi ha al voltant del Charco de San Ginés, i després vam passejar fins a la Plaza de las Palmas i vam arribar al Castillo de San Gabriel passant pel puente de las Bolas. La veritat és que tota aquesta zona que vam veure ens va agradar molt. Però amb el que vam veure en vam tenir prou, ja que creiem que aquesta era la part més maca de la ciutat.

 

 

 

 

 21. Veure de lluny la silueta de Haría

Bonic poble típic de Lanzarote, amb casetes blanques esparcidas pel territori amb palmeres altes sobresortint per damunt de les teulades. El poble en sí és bonic, però pels carrers del centre tampoc es tenen unes vistes gaire maques. El millor és allunyar-se una mica del poble per la carretera Sud o la Est, des d'on es poden tenir unes bones vistes del poble de lluny amb les casetes, les palmeres, i de fons el Volcà de la Corona.

 22. Contemplar les vistes menys conegudes de la Graciosa al Mirador de Guinate

Damunt d'aquests impressionants i alts penya-segats de la Costa Nord Oest de Lanzarote hi trobem diferents miradors. Des d'aquest s'obtenen unes molt bones vistes de l'illa de la Graciosa amb una perspectiva diferent de les que es tenen des del famós MIrador del Río. Es pot aparcar el cotxe gairebé a tocar del mirador. És un lloc on sovint hi toca el fort vent i des d'on es tenen unes vistes espectaculars. 

 23. Veure la posta de Sol i menjar peix al Golfo

Aquest petit poble costaner és ideal per poder-hi menjar peix. Hi ha molts restaurants que ofereixen un bon assortiment de peix i marisc a preus assequibles. El poble en sí és maco, totes les casetes petites i blanques, que contrasten amb la platja de pedres grans i negres. Al estar orientat a la costa Oest, és un lloc ideal per veure-hi la posta de Sol i després quedar-se a sopar. 

Nosaltres no ho vam fer,  però des d'aquest poble en direcció Nord hi surt un camí de ronda que va resseguint la costa del Parc Nacional del Timanfaya, és una zona totalment verge i bastant rocosa. S'anomena el "Sendero del Golfo". El camí sembla llarg, sense ombra i rocós.

 24. Veure els diferents colors del paisatge del Charcho Verde

El Charco verde és un petit llac molt conegut darrera de la platja del Golfo, amb les aigües d'un color verdós degut a un tipus d'algues que hi ha i també al sofre. Per ser sincers però, el color de l'aigua semblava més aviat que fos d'una aigua bruta estancada i ja està. Tot i això el lloc és interessant, perquè es veu els contratos de colors de la terra vermella, platja negre, el mar d'un blau intens, i el "charcho" d'un color verdós. 
Tot el "charco" té una tanca de corda al voltant que no deixen tocar l'aigua. 

Per veure el Charco verde es pot accedir des del costat Sud o del Nord (poble el Golfo). Des del Nord el pàrquing està allà mateix i et permet veure les vistes dés d'un punt més elevat. Per tant creiem que aquesta segona opció és la millor.

 25. Veure el poble de Yaiza amb les muntanyes del Timanfaya de fons

Poble típic de Lanzarote, amb casetes petites blanques i algunes palmeres que sobresurten repartides pel poble. És maco veure alguna imatge de lluny del poble per veure la seva silueta.

En el poble hi destaca l'església blanca del centre, i a la part sud del poble hi ha un camí elevat que va d'Est a Oest que permet tenir alguna bona perspectiva del poble amb les muntanyes del Timanfaya de fons.

 26. Visitar un dels Parcs més famosos del món, el de Timanfaya (Montañas de fuego)

És un lloc sense cap mena de dubte impressionant, tota la zona volcànica està plena de cràters i de colors molt variats, pels amants de la geologia és un lloc brutal. Però la visita ens va decepcionar moltíssim. Com pot ser? La visita al Parc Nacional de Tiamanfaya només pot ser guiada pagant una entrada de 12 € per adult, no es permet la visita lliure ja que és un espai protegit. Nosaltres creiem que l'organització d'aquesta visita no et permet gaudir del impressionant entorn on et trobes. 

La vista consisteix en agafar un bus i durant uns 30-40 minuts donar una volta pel Parc Nacional mentres amb un àudio et van explicant la història de la formació dels volcans, el lloc és brutal. Però no et deixen baixar del bus en cap moment, el bus tenia els vidres amb control solar i estaven tintats de color blau, i a vegades les coses a mirar eren a través de les finestres de l'altre costat del bus d'on estaves assegut. És fàcil apreciar la bellesa del lloc, però no ho gaudeixes i totes les fotos des de l'interior del bus sortien blaves degut als vidres que a més amés estaven ratllats o bruts. Les fotos que hem penjat del lloc les hem hagut de retocar molt per tal de treure el filtre blau dels vidres.  

Al finalitzar la visita en l'edifici principal fan unes mostres per ensenyar que el subsol encara està molt calent i actiu, a través d'un forn que serveix per cuinar el menjar del restaurant i cremant unes branques seques. La visita dura entre 1 hora i 1:30 h, però no podíem parar de pensar que marxàvem d'allà sense haver pogut gaudir d'aquestes vistes realment fascinants. 

 27. Banyar-se i relaxar-se a la Caleta del Mero

Platja que queda una mica a l'ombra de la famosa Playa de Caletón Blanco. Però a nosaltres personalment ens va agradar més aquesta que l'altra.  Perquè era un lloc més tranquil i sense tanta gent i és una molt bona platja per banyar-se, ja que es fa fons una mica més aviat que la de Caletón Blanco i per tant s'hi pot nedar millor. La sorra és molt fina i clara i en aquesta s'hi troben dues barques abandonades. S'ha d'aparcar al costat de la carretera, on aquesta en aquest punt té una recta molt llarga que la fa fotogènica.

 28. Contemplar la Playa Caleton Blanco

Platja molt típica de Lanzarote, de sorra molt fina blanca i que es va fent fonda molt lentament. A la sorra s'han creat amb pedres volcàniques semicircumferències de petits i baixos murs per poder-se resguardar una mica del vent. Quan hi vam anar hi havia molta gent i la veritat és que no ens va agradar massa. El lloc per descomptat que no és lleig però no hi vam trobar massa res d'especial. Potser si hi haguéssim anat amb marea més alta la platja hauria estat més bonica. 

 

 29. Passejar per la costa al poble Arrieta

Poble bonic de casetes blanques tocant el mar amb la costa de roques i pedres negres volcàniques. És maco passejar per la vora del mar i per damunt de les roques fins arribar a la "Playa del Charcon" que és un bon lloc per banyar-se ja que la petita platja està més a recés. És un poble similar al seu poble veí Punta Mujeres.

 

 30. Escoltar el mar bramar a los Hervideros

Aquí es pot veure el punt de trobada entre un riu de lava i el mar. La lava al solidificar-se de forma abrupta degut al contrast tèrmic crea aquestes formes geomètriques i aquests buits en forma de coves. Aquestes coves sobre el mar fa que les onades del mar piquin al seu interior i s'aixequin fent un fort soroll. Des de fora es pot passejar per sobre i veure els forats a la roca i com l'aigua del mar pica sorollosament. Els dies de fort onatge és més espectacular. La visita és ràpida ja que la zona no és massa gran. 

 

 31. Visitar el poble de Caleta de Famara

Poble conegut per haver-hi diferents restaurants que ofereixen peix i marisc. Alguns dels carrers del poble estan sense asfaltar. El més maco és passejar per la costa del poble i des d'aquí veure la Playa de la Famara amb els penya-segats de fons. 

 

 32. Passejar per la sorra de la Playa de Orzola

Platja de sorra fina molt llarga i maca perquè tenim els penya-segats de l'Oest com a teló de fons. Ens va fer pensar una mica amb la Playa de Famara però en versió reduïda. És una platja poc coneguda i per tant molt tranquil·la. És perillosa per banyar-se degut a les onades i corrents marines, a l'entrada de la platja hi ha un cartell que ho diu.

 

 33. Veure les vistes de les Salinas de Janubio

En aquesta zona hi ha unes salines que fa que cada bassa agafi un color diferent, obtenint un paisatge quadriculat de colors just al costat del mar. Per obtenir unes bones vistes sobretot s'obtenen des del costat Sud o Est de les Salines al costat de la carretera. El lloc no és imprescindible però s'hi pot fer una aturada ràpida per veure les vistes. 

 

 34. Visitar la plaça de l'ajuntament de San Bartolomé

Poble típic de Lanzaorte de casetes blanques. El poble en sí és maco i és agradable passejar-hi, però tampoc sobresurt molt per damunt de la resta. Si hi aneu el més destacat és la Plaça León y Castillo de davant l'ajuntament. 

 

COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

bottom of page