ISLÀNDIA

 MAPA 

 VÍDEO DRONE 4K

 FITXA

RUTA I DIES

Viatge a Islàndia amb furgoneta de lloguer. És un destí on gairebé i únicament es va a disfrutar del paisatge. Però quin paisatge! Segurament un dels millors destins on hem anat mai! El gel i el fred de les glaceres, la força de les impressionants cascades i rius, l’activitat geotèrmica i l’escalfor d’aigües termals, fumeroles, volcans i fins i tot, geysers! Sense oblidar-nos de les muntanyes, roques, coves i platges espectaculars. Simplement un país per embadalir-te constantment, en quan a paisatges veuràs de tot... Bueno de tot... menys arbres i boscos de tot!

En certs moments sembla que es tracti d’un parc d’atraccions, on vas aturant el cotxe per contemplar imatges de postals constants. És el típic viatge ideal per gaudir tot el recorregut per la carretera i amb cada racó d’aquesta illa única.

 

Dia 1: Barcelona – Aeroport de Reykjavík (Keflavík) – Marxar dirección Snaefellsnes (furgoneta)

Dia 2: Península de Snaefellsnes (Búðakirkja (Budir) - Rauðfeldsgjá ravine – Arnarstapi – Malarrif – Djúpalónssandur – Saxhóll – Kirkjufellsfoss)

Dia 3: Península de Snaefellsnes (Kolgrafarfjördur – Stykkishólmsbær) – Illugastadir - Akureyri

Dia 4: Goðafoss Waterfall – Mývatn (Skútustaðagígar – Dimmuborgir – Hverfjall – Grjótagjá Cave - Hverir - Mývatn Nature Baths)

Dia 5: Víti – Leirhnjukur-  Krafla – Hljóðaklettar – Asbyrgi – Dettifoss

Dia 6: Dettifoss – Selfoss – Gufufoss – Seyðisfjörður – (Litlanesfoss – Hengifoss)

Dia 7: Fiords de l’Est – Höfn – Vatnajökull (Hoffell)

Dia 8: Jökulsárlón - – Vatnajökull (Fjallsárlón – Skaftafellsjökull) - Svartifoss

Dia 9: Fjaðrárgljúfur – Vík – Reynisfjara – Kirkjufjara – Dyrhólaey – Sólheimajökull - Skógafoss

Dia 10: Skógafoss – Seljalandsfoss – Gljúfrafoss – Gullfoss – Geysir – Thingvellir – Öxarárfoss - Kerið

Dia 11: Landmannalaugar - Reykjadalur - Reykjavík

Dia 12: Kleifarvatn – Krýsuvík – Valahnúkamöl – Garður – Aeroport de Reykjavík (Keflavík) - Barcelona

1/1
INFORMACIÓ GENERAL
TRANSPORT
CLIMA I ÈPOCA

 ELS 14 LLOCS IMPRESCINDIBLES 

Què veure a Islàndia? Quins llocs visitar? 
 

Si esteu pensant en viatjar a Islàndia, a continuació citem els 14 llocs més destacats, imprescin​dibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les principals ciutats, els pobles més bonics i sobretot els millors espais naturals que vam veure de la zona. Aquests són els "musts" que no us podeu perdre!

 1. L'impressionant paisatge de Landmannalaugar

A Landmannalaugar és un lloc difícil d'arribar perquè és molt lluny i hi ha molt mal camí, si hi vas amb bus és molt i molt car, t'has de desviar de la ruta, perds mínim gairebé tot un dia per anar visitar i torna... És igual... hi has d'anar. Segurament és el lloc més impressionant d'Islàndia i un dels més espectaculars on he estat mai.

Es tracta d'un conjunt de muntanyes perdudes en el no res, d'uns colors senzillament hipnòtics. Muntanyes vermelles, grises, negres, taronjes, grogues, amb el blanc de la neu, amb el verd dels camps... brutal. Si s'enganxa un dia de Sol farà que tot aquest espectacle visual cobri més vida.

Per arribar-hi és molt complicat, o bé tens un 4x4 i hi pots arribar ja que és un caminet (F) on s'han de travessar rius, o bé hi vas amb un bus 4x4. Nosaltres vam utilitzar la segona opció. El bus és molt car, ens va costar cap a 60 € persona anar i tornar. El bus sol sortir des de Selfoss o Reykjavík i va fent diferents parades on pots pujar fins arribar el desviament de la carretera 26, en aquest punt comença el camí (F) anteriorment mencionat i anirà avançant ja fins el destí. 

Després de gairebé 2 hores de viatge des del desviament s'arriba al punt central de Landmannalaugar. Aquí hi ha un "càmping" que no deixa de ser una simple esplanada on et deixen dormir-hi, un petit restaurant i lavabos. Aquest és el punt de sortida de totes les excurcions. La més famosa és una excurció que dura unes 4 hores anar i tornar que puges fins a la muntanya Brennisteinsalda, una muntanya"toticolori" on des de d'alt hi pots contemplar embadalit tota la bellesa del lloc. 

 2. Notar la força de la fotogènica Skógafoss

Skógafoss segurament és la cascada més famosa d'Islàndia. Realment és brutal. És molt alta, ample i l'aigua cau de forma perfecte fent que sigui una de les més fotogèniques.

Arribar-hi és molt fàcil ja que hi ha un gran paràquing i càmping situat just al costat. La gent es fa les fotos just a la base de la cascada, ja que d'aquesta manera la gran tela d'aigua queda com a fons de les fotos.

També es pot accedir a la part superior de la cascada pujant una bona quantitat d'esglaons, però la veritat és que la bona imatge de la cascada és des de la seva base.  Una cascada que segur que no deixarà indiferent a ningú, i si es pot visitar sense gaire gent, és un lloc per fer fantàstiques fotos.

 3. Perdre's enmig dels camps fumejant de lava de Krafla.

La veritat és que el paisatge dels camps de lava de Krafla és únic. La comparació més adient per aquest paisatge seria "Mordor" del Senyor dels Anells. El lloc és impressionant d'una gran activitat geològica subterrània que fa que l'ambient estigui ple de vapor i fum. El terreny és lava solidificada d'un negre intens. Quan hi ets tens la sensació que et trobes en un planeta encara inexplorat. 

Es fa una ruta caminant d'una hora i poc més comptant parades, on es passa per la bassa de Leirhnjukur i pels camps de lava. On es tenen unes vistes espectaculars.

 4. Enganxar el Geysir escopinat l'aigua

Es tracta del guèiser més antic i conegut del món. El Geysir com a tal no es pot veure actiu actualment, però just al costat n'hi ha un altre anomenat Strokkur que és un dels més grans i actius del món, per tant, és un fenòmen molt díficil de presenciar i per tant molt recomanable anar a veuere'l.

És molt curiós veure com tota la gent està dreta esperant a que el guèiser explosioni i el vapor d'aigua surti disparat cap a munt, i quan ho fa, més o menys cada 10 minuts, tothom es posa a riure i aplaudir.

 5. La glacera de Vatnajökull amb les llengües (Hoffell, Fjallsárlón, Skaftafellsjökull)

Vatnajökull és la glacera més gran d'Europa. Per veure-la la manera més fàcil i senzilla és anar seguint les diferents llengües de glaç que té a la costa Sud. Són els punts més accessibles d'aquest immens glaciar.

Fjallsárlón:

Llengua de la glacera de Vatnajökull que queda una mica eclipsada pel turístic llac de Jökulsárlón

És una de les llengües de la glacera des d'on es pot observar el gel de més aprop i per tant és una de les més interessants. Com a totes les llengües de les glaceres al final d'aquesta hi ha un petit llac amb icebergs de trossos de la glacera que s'han anat desprenent. 

Skaftafellsjökull:

Llengua de la glacera de Vatnajökull de dimensions bastant grans. Per arribar-hi s'ha de caminar uns 25 minuts des del pàrquing. Tot i la seva dimensió la glacera queda una mica lluny i s'ha d'observar des de la distància.

Hoffell:

La llengua de la glacera de Hoffell potser no és de les més espectaculars però no deixa de ser interessant. Per arribar-hi s'ha de seguir un camí de terra desviant-se uns 15-20 minuts en cotxe anar i 15-20 tornar. Com que el lloc està una mica apartat, és un lloc per estar-hi tranquil i sentir-te sol davant aquest paisatge que et deixa embadalit. 

Fer una excursió per damunt del glaç de Vatnajökull:

Es poden fer vàries excursions, nosaltres en vam fer una des de Skaftafell. Des d'allà es poden llogar petites excursions  que et porten a sobre del gel de la glacera de Vatnajökull. Hi ha diferents excursions i preus. Nosaltres en vam fer una d'uns 70 € per persona. En total l'experiència durava unes 3 hores, surts del pàrquing amb un bus on et porten a l'inici de la ruta, des d'allà comences a caminar fins al damunt d'una glacera. L'experiència és molt xula però és veritat que  no estàs rodejat per gel  ja que només vas al principi de tot de la llengua de la glacera. És veritat que pel que arriba a ser, és bastant car. Ells et deixen tot el material necessari.

PER SEGUIR LLEGINT CLICA AQUÍ ...
COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

SOBRE NOSALTRES

CONTACTA'NS

XARXES SOCIALS

  • Instagram
  • YouTube

Aquest lloc web pot utilizar cookies: Veure la política de privacitat

© 2019 Copyright 2019, Tots els continguts protegits i els drets reservats per www.amuntiavall.com. Producte creat amb la plataforma Wix.com