CORON I PALAWAN, FILIPINES
MAPA
VÍDEO RESUM
FITXA
Viatge a Filipines que hi vam anar durant les vacances de Nadal. És molt important escollir bé les dates per anar-hi ja que es tracta d’un destí centrat gairebé exclusivament en activitats al voltant de la platja i zones costaneres. Per tant l’època de l’any ens dirà si tenim més probabilitats o no d’enganxar bons dies per gaudir del Sol i el bon temps. La veritat és que hi ha paisatges de costa realment molt i molt espectaculars, com l’illa de Coron i les illetes del costat del Nido. També és un bon lloc per fer submarinisme segons els experts.
Per desplaçar-nos ho vam fer amb transport local sense llogar cap vehicle (tret d’un dia una moto). Un lloc genial per relaxar-se i agafar-se unes vacances amb tranquil·litat envoltat d’entorns paradisíacs, un dels destins de platja d’Àsia que ens ha agradat més d’on hem estat!
Ruta i dies:
Dia 1: Barcelona (avió) – Pekin (escala)
Dia 2: Pekin (escala) – Filipines (Manila)
Dia 3: Manila – Busuanga (Coron) – Coron – Cabo beach – Mt. Tapyas
Dia 4: Coron , Tour amb barca per l’illa de Coron (Siete Pecados - Kayangan Lake - Baracuda
Lake - Banul Beach - CYC Beach - Twin Lagoon).
Dia 5: Coron , Tour amb barca per (Malcapuya Island - Banana Island – Bulog Dos Island)
Dia 6: Coron – El Nido (amb vaixell) – Papaya Beach - Seven Commandos Beach -Corong Corong
Dia 7: El Nido, Tour A amb barca (Miniloc Island (Secret Lagoon - Shimizu Island - Small Lagoon - Big Lagoon)- Seven Commandos Beach) – Las Cabanas Beach
Dia 8: El Nido
Dia 9: El Nido, Tour C amb barca (Matinloc Island ( Helicopter Beach - Hidden Beach -
Matinloc Shrine - Talisay Beach - Secret Beach)) – Las Cabanas Beach
Dia 10: Nacpan Beach – Corong Corong
Dia 11: El Nido – Port Barton (amb furgoneta)
Dia 12: Port Barton - Papawyan Falls
Dia 13: White Beach - Port Barton
Dia 14: Port Barton, Tour amb barca (German Island - Paradise Island - Exotic Island & Maxima Island – Starfish Island)
Dia 15: Port Barton – Puerto Princesa (amb furgoneta) – Manila (avió)
Dia 16: Manila – Pequín (escala)
Dia 17: Pequín (escala) – Barcelona
Informació general:
-
És un viatge on no necessites expedir un visat abans d’entrar al país. No has de tenir cap problema si: Tens un passaport que caduca més tard de 6 mesos al entrar al país, no viatges més de 30 dies, i al anar-hi ja tens el bitllet del vol de tornada
-
Si s’hi viatja en temporada alta (vacances de Nadal) o fins i tot juliol i agost, es recomana portar reservats els allotjaments. Hi ha molt de turisme i els llocs que vam visitar no són especialment ciutats grans, per tant l’oferta hotelera és limitada. Si no es vol perdre temps en buscar allotjament i arriscar-se a preus elevats o dificultat per trobar lloc, millor portar la feina feta de casa.
-
Els preus en general són bastant barats (àpats en restaurants senzills per 4-8 euros) i hotels depenent del lloc i temporada, però en general uns 8-15 € persona/nit. En general a El Nido els allotjaments són més cars i no estan tant bé com per exemple a Port Barton, ja que el primer lloc és més turístic.
-
Sobretot vigileu amb els diners! A les zones on vam anar no es podia pagar amb targeta (VISA) enlloc! Tenint en compte que molts dels hotels els havies de pagar al marxar amb metàl·lic, ràpidament ens vam quedar sense diners. Per canviar diners no patiu, hi ha molts llocs per canviar dòlars i euros a peso filipí. El problema el trobes en treure diners d’un caixer automàtic en temporada alta.
-
A Coron no vam haver de treure diners, però a El Nido, sí. I quina grata sorpresa ens vam trobar al veure que en tot El Nido, sent turístic com és, només hi havia dos bancs amb caixers automàtics! On el primer estavafora de servei permanent i el segon totalment escurat degut a la quantitat de turistes que hi anaven a treure diners! :D. Vam preguntar on era el caixer més proper a fora de El Nido, i ens diuen que el més proper és a la capital de l’illa, a Puerto Princesa, a unes 6 hores amb furgoneta, al costat vaja. I com que estàvem enmig de dies festius de Nadal, els treballadors del banc no reposarien diners a l’únic caixer automàtic que hi havia operatiu a El Nido fins passats uns dies. Vam haver d’esperar 2 dies i mig per poder treure diners! Per assegurar-nos que no ens en quedàvem sense, vam anar al caixer automàtic del banc a primera hora del matí (8 del matí). Doncs quan hi vam arribar hi havia una cua davant el banc de ben bé 15 minuts de turistes que volien treure desesperadament diners! Per sort en vam poder treure, però potser la gent que va arribar una mica més tard que nosaltres no va tenir la mateixa sort.
-
També dir que a Port Barton no hi ha cap banc ni caixer automàtic, i el més proper també és a Puerto Princesa (2 – 3 hores). Així que quan s’hi vagi portar previsió en aquest aspecte.
-
Una de les activitats més típiques per visitar és agafar un “Tour” amb barca per visitar diferents illes i llocs paradisíacs de la zona. Per contractar aquests tours es fa en petites agències que hi ha al poble o fins i tot a l’hotel. Cada tour té diferents parades a diferents llocs. A cada parada et deixen un temps determinat (entre 30 minuts i 1:30) i tot seguit es torna a la barca per anar cap a la següent. En el tour hi ha inclòs el dinar que preparen a la barca i sovint es dina en una petita platja del mateix tour. El menjar sol ser amanida, peix i carn a la brasa acompanyat d’arrós blanc. Els tours solen tenir diferents activitats segons els llocs que es visiten, des d’anar a platges, veure llacunes o llacs, fer snorkel, i fins i tot anar amb piragua. El preu normalment ronda entre els 20 i els 30 € per persona.
-
És veritat que a molts d’aquests tours els llocs que es visiten són impressionants i són una visita obligada, però quan s'hi va a temporada alta hi ha moltíssima gent i molts cops l'espectacularitat es veu eclipsada per la gran quantitat de turistes amb armilles salvavides estridents que trenquen la tranquil·litat i la bellesa del lloc. El fet d'anar canviant tant sovint de lloc seguint un horari estipulat, fa que els llocs més espectaculars la visita se't pugui fer bastant curta.
-
Una altra opció és realitzar alguna excursió privada o de varis dies per fer-ho de manera més tranquil·la i anar a zones on hi ha menys gent o en d'altres hores menys concorregudes. El preu és bastant més elevat, però si es pot permetre nosaltres aconsellem que es valori perquè segurament ha de valdre molt la pena. Perquè la bellesa dels llocs és impressionant, però el fet d'anar amb pressa i sobretot la quantitat de gent que hi ha desvirtuen la percepció d'aquestes magnífiques illes
-
T’agrada tirar fotos o fer vídeos? Doncs pensa que gairebé tot el més espectacular que veuràs en aquest viatge serà o bé des de d’alt d’una barca, o a un lloc que hi hauràs accedit amb una barca amb els Tours que faràs. Les embarcacions no són gaire grans i són molt descobertes, així que ja et pots preparar per agafar sistemes per evitar mullar els objectes de valor i aparells electrònics. A totes les zones turístiques veuràs molts venedors que venen bosses impermeabilitzants on hi pots guardar de tot (roba, tovallola, càmera, mòbil, cartera, etc.) de l’estanqueïtat d’aquestes bosses a l’aigua suposo que no és la millor del món, però nosaltres en vam comprar una i no se’ns va mullar absolutament res.
Si tens alguna càmera submergible, o carcassa d’una càmera tipus “Go Pro” o d’alguna altra càmera, realment és el lloc ideal per utilitzar-les.
ELS 10 LLOCS IMPRESCINDIBLES
Què veure a Filipines (Coron i Palawan) ? Quins llocs visitar?
Si esteu pensant en viatjar a Filipines, a continuació citem els 10 llocs més destacats, imprescindibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les principals ciutats, els pobles més bonics i sobretot els paisatges naturals més impactants que vam veure de la zona. Aquests són els "musts" que no us podeu perdre!
1. Descobrir amb un "Tour" l'illa de Coron - (Coron)
La illa de Coron (no confondre amb l'illa de Busuanga) amb tots els indrets que amaga a la seva costa és un dels llocs més impressionants de Filipines i per tant és un dels llocs que ens va agradar més del viatge. La illa és molt muntanyosa amb roques escarpades en forma d'agulles i d'un negre intens, amb vegetació tropical que fan que sigui una illa molt difícil d'explorar. Per visitar-la es fa a través d'excursions (tipus Tour) amb barca des del poble de Coron.
Per poder visitar l'illa de Coron s'ha d'arribar primer al poble de Coron a l'illa de Busuanga. Per arribar-hi es pot fer a través de ferry des de Manila o el Nido, o amb avió que et deixa just al centre de l'illa de Busuanga com vam fer nosaltres.
Si es decideix anar-hi o marxar amb vaixell des del Nido, s'ha d'estar atent a les condicions meteorològiques ja que algun dia han hagut de cancel·lar els trajectes degut a la mala mar. Hi ha diferents companyies i vaixells que fan aquest trajecte, recomanem que no s'agafi el més senzill ja que les embarcacions poden ser menys segures i aquest és un trajecte llarg que passa per mar obert.
Els principals punts del Tour per visitar a l'illa de Coron són:
Kayangan Lake:
Llac a l'interior de l'illa de Coron rodejat per les formacions rocoses típiques de l'illa. El llac és molt maco però és igual de impressionant o més la zona de desembarcament des d'on es va caminant (durant uns 5 minuts) fins al Kayangan Lake.
Zona amb molt bones vistes i per fer-se una idea de l'espectacularitat de la zona. És un dels llocs estrella de Coron i de les parades dels tours, i la veritat és que no és per menys, un lloc realment brutal.
Twin Lagoon:
Un des llacs més macos de l'illa de Coron i juntament amb el Kayagan Lake dels més famosos. Un lloc que sembla extret d'un conte.
Té dues entrades del mar que formen dues llacunes que es connecten per un petit estret, per aquest estret s'han de pujar unes petites escaletes per anar d'una llacuna a una l'altre.
Les fotos que vam poder fer no fan justícia a l'espectacularitat del lloc. Va ser una parada més del tour que vam agafar a l'illa de Coron.
Banul Beach:
En aquesta platja el nostre tour va fer la parada per dinar. Hi ha algunes cabanetes de fusta on s'hi menja.
Aquesta platja al igual que les del seu voltant, el "tour" només s'hi atura per dinar i marxar, però tot i això, és impossible no quedar-se embadalit per la seva bellesa i naturalesa exòtica.
Aquestes platgetes de sorra fina de l'illa de Coron són impressionants, llàstima que no hi poguéssim estar més estona i veure'n d'altres.
Baracuda Lake:
Llac molt maco a l'interior de l'illa, és similar al Kayagan Lake però la zona no és tan espectacular. Hi ha el rumor que el nom del llac ve donat perquè a dins del llac hi viu una Barracuda, un peix de grans dimensions. Els guies de l'excursió et desafien a veure si ets capaç de veure'l, cosa que és lògicament impossible, encara que existís cosa que dubto.
Aquesta és una parada més del tour que vam agafar per l'illa de Coron.
Siete Pecados:
Zona per fer Snorkel al costat d'una petita illa. No està malament el lloc però n'hi ha d'altres millors a Filipines per contemplar la diversitat del fons marí de la zona. S'hi pot arribar amb barca, o piragua des del poble de Coron. Nosaltres hi vam anar com a parada del propi tour que vam fer per l'illa de Coron.
2. Relaxar-se a la platja paradisíaca de Malcapuya Island - (Coron)
Malcapuya Island:
La típica illa paradisíaca de sorra blanca, palmeres, aigua cristal·lina i tranquil·litat. Doncs és aquesta.
Lloc molt maco per banyar-te o descansar sota les palmeres vigilant que no et caigui cap coco al cap. Fins i tot a l'illa per més petita que sigui hi ha una pista de bàsquet on hi juguen els locals.
Per arribar a aquesta zona com a les illes contigues s'ha de fer a través d'una excursió (tour) amb barca des del poble de Coron, el trajecte és llarg i és millor enganxar un dia amb bona mar. En el mateix tour vam visitar la "Banana Island" i la "Bulog Dos Island", els dos llocs també molt interessants.
És un tour molt diferent al de l'illa de Coron però també molt recomanable.
Banana Beach:
Illa paradisíaca molt similar a la Malcapuya island. Està molt bé però hi ha menys palmeres i potser no és tant bella com l'altra, igualment molt recomanable, sobretot la zona davant les cabanes a la costa Nord on hi ha una zona de relax amb hamaques i fins i tot herba.
Un bon lloc per fer fotos de postal. Per arribar-hi es fa a través del tour que et porta a la Malcapuya Island.
Bulog Dos Island:
En aquesta zona es connecten la Cauayan Island amb la Bulalacao Island a través d'una llengua de sorra que surt lleugerament a la superfície. És una parada típica de les excursions (els tours) que es fan en aquesta zona. És la parada menys important del tour.
3. Navegar per la Miniloc Island (Tour A), El Nido - (Palawan)
La Miniloc Island es visita amb el Tour A o un tour privat que s'agafa des de El Nido. Els llocs més destacats són:
Small Lagoon:
És un dels llocs més impressionants que vam veure.
Al arribar-hi amb la barca ens van deixar unes piragües i vam poder entrar a través d'una roca estreta cap a la zona de l'"Small Lagoon". Una llacuna impressionant rodejada per altes muntanyes rocoses negres i amb vegetació salvatge. L'aigua cristal·lina acabava de donar el toc de color que feia aquest indret inoblidable.
Per posar-hi alguna pega, com és d'esperar, és la quantitat de turistes que hi havia que fa que sembli més un parc d'atraccions que no un racó paradisíac com realment és.
Shimizu Island:
La Shimizu Island és una illa imponent i molt impressionant. Nosaltres no vam arribar a accedir-hi i gaudir de les seves apetitoses platges. Però just al davant de l'illa vam fer snorkel. La veritat és que és un dels millors llocs per veure el fons marí ja que el hi ha corall i molts animals marins, i l'aigua és totalment transparent.
Secret Lagoon:
El secret Lagoon és una petita bassa d'aigua enmig de les roques i per accedir-hi s'ha de fer una mica de cua per entrar per un forat. El Secret Lagoon no és res de l'altre món, però el paisatge del voltant i la platja que hi ha just al costat realment eren impressionants. Llàstima que no vam tenir temps de poder gaudir d'aquesta meravellosa platja.
Big Lagoon:
El Big Lagoon és un lloc molt maco que es pot veure amb piragua o fent una volta amb vaixell. Està rodejat per muntanyes de l'illa de Miniloc Island. Per entrar-hi les barques esperen a que la marea sigui alta per poder-hi accedir sense problemes ja que sinó rascarien la base amb les roques, la nostra visita va ser molt ràpida des de dalt de la barca.
Seven Commandos Beach:
És la típica platja amb palmeres, sorra blanca, aigua clara i cabanetes de fusta arran d'aigua. Sembla molt paradisíaca però el gran nombre de vaixells que hi desembarquen i la quantitat de gent fan que perdi una mica el seu encant.
Hi ha una cistella de bàsquet com a moltes de les platges i sempre hi ha gent jugant-hi. Si us dirigiu cap a la part del darrera de la platja i observeu cap a la vegetació pot ser que hi veieu monos, nosaltres en vam veure un bon grapat! Això sí, estaven bastant ben amagats.
Per accedir-hi es pot fer amb piragua de la mateixa manera que per anar a la Papaya Beach, o amb la parada del Tour A.
4. Descobrir la Matinloc Island (Tour C), El Nido – (Palawan)
La Matinloc Island es visita amb el Tour C o un tour privat des del Nido, els llocs principals són:
Hidden Beach:
Platja molt espectacular i de les millors de la zona. Queda amagada radera de la primera línia de roques. S'hi pot arribar per un petit forat a les roques laterals o simplement pel mar.
És una platja de pel·lúcula, i no ho dic per dir, ja que en aquesta platja s'han rodat escenes de la saga del "Caso Bourne".
És una de les platges més conegudes de la zona, llàstima de la quantitat de gent que hi arribava a haver.
Talisay Beach:
Parada del Tour C on nosaltres vam fer el dinar. És una platja molt maca amb uns penya-segats al darrera molt alts, de roca negre i escarpada típica de la zona. Una platja paradisíaca si no fos per la quantitat de turistes que hi havia fent el tour.
Secret Beach:
Enmig del mar és difícil poder avistar un foradet a les roques de l'illa de Matinloc. Doncs aquest petit foradet és l'únic accés a la Secret Beach, per això aquest nom. No és del tot fàcil travessar aquest forat sobretot si hi ha mala mar, però anant en compte es pot fer sense masses problemes i un cop a dins es pot veure un lloc impressionant. Una platja petita envoltada per roques negres, on el fons hi veus el petit forat a la roca per on s'hi accedeix, un lloc molt maco.
Matinloc Shrine:
Just davant d'aquest punt hi ha una zona per fer snorkel, és una zona molt maca i de les més impressionants per veure el fons marí.
S'ha de vigilar perquè si et desvies de la zona hi ha algun corrent marítim, però no s'ha de patir que des de la barca controlen la situació i t'ajuden amb facilitat.
5. Recórrer de punta a punta las "Cabañas Beach", El Nido – (Palawan)
Platja molt turística al costat de El Nido. És una platja molt llarga amb molts ambients i zones diferents.
A la part més propera a l'entrada (Nord-Est) hi ha diferents bars i chill outs que prenen molta vida cap a la tarda-vespre. Fins i tot hi ha una tirolina gegant que arriba fins a la Depeldet Island.
Si es va seguint la platja cap a l'Oest i allà es continua cap al Sud, després de caminar uns 10 - 15 minuts, s'arriba a una zona molt tranquil·la sense gairebé ningú, amb un paisatge molt maco, és aquí on realment val la pena el fet de venir fins a Las Cabañas Beach. Aquesta zona de la platja té palmeres al darrera i l'illa de Pinagbuyutan Island al davant, aquest entorn fa que sigui un lloc ideal per veure la posta de Sol. S'ha de vigilar que si la marea puja pot ser que hi hagi algun lloc una mica més complicat per passar ja que la platja es fa estreta.
6. Veure la posta de Sol a la platja de "Corong Corong Beach", El Nido – (Palawan)
La platja és molt llarga i agafa gairebé tota la badia (des del punt en el mapa cap al Sud), per tant el que és maco és passejar-hi al llarg de la platja i veure totes les barques amarrades a la costa.
La platja no convida especialment al bany per la quantitat de barques i perquè hi ha zones que hi ha brossa.
Al llarg de la platja hi ha molts allotjaments i restaurants i bars que donen directament a la platja. Tots aquests realment són els llocs més macos per estar de la zona de El Nido, ja que el poble de El Nido en el fons és bastant lleig. Aquests hotels, bars i restaurants són llocs ideals per relaxar-se i prendre alguna cosa. Aquesta platja és un lloc genial per veure la posta de Sol, mentres es passeja o es pren alguna cosa a algun bar amb chill-out.
7. Anar amb piragua i sentir-te sol a la “Papaya Beach”, El Nido - (Palawan)
Aquesta platja queda eclipsada per la Seven Comandos Beach que hi ha just al costat. Però no per això és menys maca, tot el contrari, a nosaltres ens va agradar més i era molt més tranquil·la ja que és molt menys turística.
A la part més Nord de la platja hi ha uns grunxadors molt divertits i fotogènics, un racó amb encant.
Per arribar-hi s'ha de fer mitjançant un vaixell privat o llogant una piragua a El Nido o a Corong Corong. Nosaltres vam fer aquesta segona opció des de Corong Corong ja que la distància és més curta i més fàcil amb menys trànsit de vaixells. Remant amb la piragua vam tardar uns 40 minuts fins a arribar-hi. El trajecte que va resseguint la costa és molt maco.
8. Relaxar-se a la paradísiaca i tranquil·la “White Beach”, Port Barton - (Palawan)
La White Beach de Port Barton, suposo que amb el nom ja ho diu tot. Platja de sorra finíssima blanca, aigua cristal·lina, palmeres amb hamaques, molta tranquil·litat i amb poca efluència de gent, també hi ha un petit restaurant molt bo que en termporada alta està obert per si es vol menjar alguna cosa... Sí, la veritat és que sona tant bé com realment és.
El que ens va agradar més va ser tota la tranquil·litat i relax que no vam trobar a la zona de El Nido, aquí en canvi, li tens i de sobres.
9. Respirar la tranquil·litat de Port Barton i explorar el seus voltants - (Palawan)
El poble de Port Barton és un poblet petit dedicat al turisme i a la pesaca. És molt més tranquil i agradable que El Nido i Corón perquè encara no ha estat explotat pel turisme, això fa que els preus siguin molt més barats que en aquests altres llocs. Tot i que hi ha bastants hotels i restaurants el poble conserva bastant la seva essència local.
Vam quedar parats de veure tanta i tanta quantitat de viatgers espanyols comparat amb la resta de nacionalitats.
La platja de Port Barton és un bon lloc per passejar-hi i anar veient els restaurants que hi ha. També és bastant bon lloc per poder veure boniques postes de Sol.
Aquí també es pot fer un Tour "Island Hopping" igual que a Corón o a El Nido, és veritat que els llocs que es visiten són molt menys espectaculars, però són més tranquils i el tour és més barat.
S'ha de tenir en compte que és un poblet petit i no hi ha cap caixer automàtic per treure diners al poble ni al voltant, tampoc es pot pagar amb targeta VISA enlloc. El caixer més proper està situat a Puerto Princesa (a unes 2-3 hores en furgoneta). Per tant s'hi ha d'anar amb previsió i portar els diners suficients a sobre i per l'hotel.
Per arribar a Port Barton normalment es fa com a parada entre el trajecte de Puerto-Princesa a El Nido o a l'inversa. El millor mètode d'accedir-hi és mitjançant una furgoneta que hi va directament, des de a El Nido a Port Barton són unes 4-5 hores de trajecte, i de Port Barton cap a Puerto Princesa unes 2-3 hores. Nosaltres vam reservar el trajecte amb una de les tantes petites agències que et trobes al poble de El Nido, hi ha trajectes cada dia. A preferir si es pot reservar amb algun dia d’antelació millor
Papawayan waterfalls:
Excursió a peu des del poble de Port Barton per veure les cascades de Papawayan waterfalls. El trajecte dura gairebé 1:45 hores anar i 1:45 tornar. S'ha de vigilar ja que no està gaire ben indicat i s'ha d'anar preguntant en algun punt del camí o seguint un gps.
La veritat és que la cascada no té res d'especial, és bastant petita. Però el recorregut fins a arribar-hi si que és interessant. Després de tant de mar i platja va bé fer un descans, canviar una mica i endinsar-se terra endins.
El que fa especial aquesta ruta és el tram final abans d'arribar a la cascada, on es passa pel costat del riu a través de vegetació verge tropical en un ambient molt humit, escoltant tot tipus d'ocells que fa pensar ben bé que estàs dins la selva. Agafeu calçat que es pugui mullar ja que en algun punt s'ha de travessar el riu.
10. Fer un Tour per Port Barton i nedar amb les tortugues - (Palawan)
Aquest Tour o "Island Hopping" es pot contractar des dels hotels o justament a la platja on hi ha les barques, els principals llocs que es visiten són:
Exotic Island & Maxima Island:
Són dues illes unides per un petit estret, i et permet anar d'una a l'altre caminant. En la illa de grans dimensions pots explorar la costa amb les seves platges o anar més cap a l'interior de l'illa.
Aquí vam dinar en una cabaneta de fusta.
German Island:
Just al costat de la illa German Island vam fer una aturada per fer snorkel. Aquí el fons marí no és gaire ric i no hi ha gaire varietat, però aquí no es ve a veure això. Es venen a veure tortugues molt grosses, i sí, en vam poder veure unes quantes i nedar amb elles. També vam tenir la sort de poder veure peixos pallassos.
Paradise Island:
Illa de petites dimensions on et relaxes una estona a la platja. El més especial que ens va passar a l'illa va ser que hi havia una mosca molt grossa pesada que no aconseguíem treure'ns-la del damunt.
Starfish Island:
Aquesta illeta és coneguda perquè hi ha tres estrelles de mar, sí, tres i prou. Vam veure les estrelles i la veritat és que semblaven mortes i no n'hi havia cap més enlloc. Però el que era més maco del lloc és la petita illa en sí. És una muntanyeta de sorra que sobresurt pel damunt de la superfície de l'aigua creant un lloc curiós.
COMENTARIS
Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l: