top of page
Logo.Amunt.Color.Allargat.Reduït.x2.2.pn

POBLES DEL SUD DE FRANÇA

 MAPA 

Llegenda.03.4.png

 FITXA

Viatge realitzat amb furgoneta durant la primavera del 2017, concretament durant les vacances de Setmana Santa. Aquest viatge el vam dedicar a visitar els pobles medievals del sud de França, la major part ubicats a la província d’Occitània. Aquests coneguts pobles com a “les plus beaux villages de France”, són un seguit de municipis la majoria molt petits, que estan dins de la llista dels pobles més bonics de tot França. Realment durant aquestes visites vam descobrir un bon grapat de pobles preciosos. 

La majoria de pobles són molt petits, així que en tindreu suficient amb un parell d’hores i en un mateix dia podreu visitar varis pobles. Les distàncies no són gaire llargues, així que el temps destinat a cada municipi el marcareu vosaltres mateixos. No volem enganyar, tots els pobles són medievals, petits i d’una arquitectura similar. Per tant no és d'estranyar que alguns pobles siguin similars a alguns altres visitats en el mateix viatge. Tot i això pensem que cadascun té característiques pròpies que el fan únic i la veritat és que són molt bonics.

RUTA I DIES

Dia 1: Barcelona – La Couvertoirade- Espailon - Estaing

Dia 2: Estaing - Conques - Autoire - Loubressac - Beaulieu sur Dordogne

Dia 3: Carennac - Rocamadour - Sarlat e la Canedat

Dia 4: La Roque Gageac - Beynac et Cazenac - Saint Cirq Lapopie

Dia 5: Albi - Carcassone

Dia 6: Carcassone - Narbona - Barcelona

INFORMACIÓ GENERAL
  • Les  plus beaux villages de Françe” es tracta del distintiu que atorguen a alguns municipis francesos (menys de 2000 habitants) i que són considerats dels més bonics tenint en compte la seva bellesa, patrimoni i qualitat. Actualment en formen part 157 pobles. Els podràs reconèixer pel cartell que s’ubica a l’entrada d’aquests i es reparteixen per tot el país, hem de dir però que molts d’ells es troben a la zona d’ Occitània i Aquitania, al sud de França.

  • Heu de tenir en compte que molts d’aquests pobles són molt petits, per això en molts d’ells només trobareu algun restaurant o hotel. Per tant si viatgeu dormint a hotels reserveu amb antelació per estar segur que trobareu un lloc per dormir. Durant el recorregut també es van trobant càmpings, és una altra bona opció per fer aquest tipus de viatge.

  • El preus a França son una mica més elevats que a Espanya. Així que per emplenar el dipòsit de benzina, menjar a un restaurant o anar a comprar haureu de pagar una mica més.

  • No podeu marxar de França sense tastar els seus formatges, i si viatgeu durant la tardor o l’hivern, és molt típic veure el “vin chaoud” en alguna paradeta al carrer. Es tracta d’un vi calent ideal per combatre el fred. El seu gust és peculiar, no ens va entusiasmar, però serveix per entrar en calor.

TRANSPORT
  • Aconsellem anar amb vehicle propi per tenir una millor autonomia durant el viatge. Entre alguns pobles existeix la possibilitat d’anar en autobús, però no us ho recomanem, perquè dependreu del transport públic i això farà que pugueu visitar molt menys pobles. Prepareu-vos per pagar uns 3 € a cada poble que aneu a visitar, la majoria d’ells tenen pàrkings habilitats i aquests s’han de pagar.

  • És un bon destí per viatjar amb furgoneta. En alguns pobles no es permet pernoctar a qualsevol lloc, però alguns tenen àrees de servei destinades per furgonetes i autocaravanes. Aquests àrees de servei s’han de pagar, entre 3€ i 12€, depenent del lloc o de les prestacions que vulguis fer servir. Vam trobar d’altres furgonetes i autocaravanes, però no de manera excessiva, sempre vam trobar lloc amb facilitat.

  • Les distàncies entre els diferents destins no eren gaire llargues, això ens va permetre poder visitar varis llocs per dia. Principalment anireu per carreteres secundàries que es troben en molt bon estat.

 

 

CLIMA I ÈPOCA

Nosaltres vam realitzar aquest viatge durant la primavera

  • El clima que vam trobar va ser molt semblant al de Catalunya a la primavera:  temperatures agradables durant gran part del dia i nits molt més fresques. En algun moment també poden aparèixer precipitacions. Així que quan prepareu la vostra maleta, agafeu el que us posaríeu vosaltres en aquelles mateixes dates per estar per a Catalunya. 

 ELS 12 LLOCS IMPRESCINDIBLES

Què veure al Sud de França? Quins llocs visitar? 
 

Si esteu pensant en viatjar al Sud de França, Occitània, a continuació citem els 12 pobles i ciutats medeivals més destacats, imprescin​dibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les rutes més destacades, les principals ciutats i els pobles més bonics que vam veure de la zona. Aquests són els "highlights" que no us podeu perdre!

 1. Transportar-te a l'època medeival a Conques

Preciós poble medieval que s’ubica a la vessant de la muntanya, tret que li dóna encara molta més bellesa. És un poble on tot ell, tot, conserva l'autenticitat del lloc, aquí no veuràs noves construccions de fons que puguin treure valor al conjunt. Realment és un poble imprescindible.

Passejar per aquí, és un veritable plaer: sembla que el temps s’hagi aturat i no podràs deixar d’admirar i fotografiar tots els racons, les seves casetes, l'església, botigues. Si voleu obtenir una bona panoràmica del poble podeu anar fins el seu mirador, nosaltres no hi vam poder anar per falta de temps.

 2. Contemplar i passejar per Saint-Cirq-Lapopie

Preciós poble medieval ubicat a dalt d’un majestuós penya-segat just al costat del riu Lot. Personalment aquest poble ens va encantar!

Abans d’arribar al poble, recomanem que busqueu un bon punt mirador on poder realitzar la fotografia estrella de Saint-Cirq- Lapopie al damunt del penya-segat, és una imatge de postal! El mirador està marcat al mapa.

Com passa a altres pobles de la zona, és ideal perdre’s per tots els seus carrerons, gaudir de les edificacions, de l’ambient i  descobrir els centenars de raconets amagats que hi ha.

Podeu acabar el dia fent una petita excursió des de Bouziès, fent la ruta de Halage (explicada en el punt del mapa) per gaudir del riu i de l’entorn.

 3. Visitar la coneguda ciutadella de Carcassone

La "cité de Carcassone" no deixa indiferent a ningú, i és que realment és preciosa! Segurament molts de vosaltres ja hi deveu haver estat, però no per això és menys important. Nosaltres vam passar un dia sencer en aquesta magnífica ciutat. Com de seguida veureu l'únic que es visita és la preciosa ciutadella medieval.

Un cop travessis la passarel•la d’entrada a la ciutadella, sentiràs que et transportes a una altra època. Els seus carrerons empedrats, la muralla, les torres, les fortificacions, l’església, les cases... Tot en ella és realment digne dels millors contes d'històries medievals. Recomanem visitar-la per dins i per fora, de dia i de nit, i és que no et deixaràs de sorprendre. També hi ha petits museus medievals, com el de la tortura.

Es possible visitar al seu castell (9,5€ per persona) però hauràs de tenir en compte els horaris, ja que aquests van variant. Pots consultar els horaris en el següent enllaç: http://www.remparts-carcassonne.fr/es/

 4. Relaxar-se al petit poblet d'Estaing

Petit poble medieval ubicat a la riba del riu Lot. És un poble súper tranquil i amb molt d’encant! Passejar-hi pels seus carrerons amb els rierols que el van travessant també resulta molt agradable. Recomanem creuar el pont per obtenir una bona panoràmica del municipi. És un poble que és bonic per dins, però gairebé ho és més, observar-lo des de fora.

Atenció! No és molt gran i només hi ha dos restaurants  i un petit bar on fan entrepans (el noi que ho portava era molt trempat!).

Vam pernoctar amb la furgoneta en aquest poble i no vam tenir cap tipus de problema, vam estar molt tranquils. 

Espailon

Molt a prop d'Estaing trobem el poble d'Espailon

 

Poble ubicat a la riba del riu Lot. Realment el poble no té gaire res per veure, així que si no us ve de camí, us recomanem no aturar-vos. Això sí, hi ha una típica imatge, molt bonica, del riu Lot amb el pont vieux de fons i les cases medievals del poble que envolten el riu.

 5. Pelegrinar a Rocamadour

Es tracta d’un poble medieval ubicat en un gran penya-segat i on les construccions es situen en diferents nivells les unes al damunt de les altres. També és molt conegut mundialment com a poble sagrat i de culte, és per això que arriben cada anys milers de feligresos a observar la Verge de Rocamadour, la qual el tret característic és que és de color negre, com la moreneta de Montserrat. És un poble amb molt de turisme, així que trobareu petites botigues per comprar souvenirs o menjar. 

Un cop puges totes les escales, n'hi ha moltíssimes, arribaràs a l'esplanada on s’ubiquen les 8 capelles i el santuari del poble, algunes es situen sota les roques. 

Des de la carretera s’obté una molt bona panoràmica de Rocamadour escalant el penya-segat, així que prepara la càmera!

PER SEGUIR LLEGINT CLICA AQUÍ ...
 6. Visitar la ciutat dels maons i l'obra vista, Albi

Albi és una ciutat episcopal i el principal tret atractiu d’aquesta és que tots els seus edificis, fins i tot la gran catedral de Santa Cecil, estan construïdes amb obra vista amb maó ceràmic d'un color vermellós ataronjat. Les vistes des del Pont-vieux, amb el riu Tarn i la Catedral de fons, són realment espectaculars!

És una ciutat molt atractiva, ideal per passejar i gaudir contemplant tots els seus edificis. No necessitareu més de migdia o màxim un dia per visitar el centre de la ciutat amb els seus carrerons. També si teniu temps podeu passejar per la vora del riu, just al costat de la catedral.

 7. Passejar per Sarlat e la Canedat

Ciutat medieval que personalment ens va encantar! És molt més gran que la resta de pobles visitats durant aquest viatge, per això trobareu a moltes més persones passejant pels seus carrers i molta més oferta gastronòmica i comercial. Necessitareu mínim mig dia per visitar aquesta bonica ciutat. El més característic és la tonalitat groguenga de la pedra amb la què estan construïdes les edificacions. 

Camineu pel seu centre històric, observant les seves cases senyorials, aneu a la seva plaça principal, plena de vida i que ubica un dels icones de la ciutat, la figura de l’home de assegut al costat de les escales i perdeu-vos pels seus carrerons. 

 8. Visitar  La Roque Gageac i Beynac et Cazenac al costat del riu Dordoña

La Roque Gageac

 

Petit poble medieval, molt turístic, situat a la riba del riu Dordoña i encastat sota un penya-segat. La seva ubicació és molt bonica! Si us ve de gust podreu navegar pel riu comprant el passeig amb algunes de les empreses que es situen a la riba del riu. El poble en sí no té res més que el passeig al costat del riu, però la ubicació és tant maca que mereix una visita.

Nosaltres vam pernoctar amb la furgoneta al càmping la Plage. Càmping molt pa prop , recomanable i tranquil amb vistes al riu Dordoña. 

Beynac et Cazenac

El poble de Beynat et Cazenac es troba just al costat del poble La Roque Gageac

És un poble medieval ubicat a la riba del riu Dordoña. Destaca en aquest, el seu gran castell ubicat a dalt del penya-segat (es possible visitar-ho), i just a sota del penya-segat, a la vora del riu és on es troba la resta del poble. És un poble molt petit, així que el tindràs vist en un moment! Es recomana fer una petita volta i gaudir del castell i les vistes des del riu. 

 9. Veure el poble emmurallat de La Couvertoirade

Petit poble medieval ubicat dins de muralles. És bastant petit, però té raconets ben bonics, les cases de pedra amb finestrals de fusta, la seva església, les botigues d’artesans, el poder passejar per d’alt de la muralla... És un poble turístic, així que trobareu algunes botiguetes de souvernirs i algun restaurant. Ideal per passar-hi un parell d’horetes i ja està tot vist!

 10. Caminar del poble de Najac fins al seu castell

Petit poble medieval on l’atractiu principal és veure com ha anat creixent el poble. El municipi és un carrer molt i molt llarg amb cases a banda i banda, que va fent pujada i baixada, i que comunica la plaça del final del poble en un extrem, i en l'altre el castell a dalt del turó que corona tot el territori.  Aleshores, per arribar al castell hauràs de travessar tot el poble i pujar el petit turó, la veritat és que no és una caminada del tot curta. 

Nosaltres vam tenir mala sort i no em vam poder visitar el castell ja que estava tancat (només obren d’abril a octubre).

 11. Visitar el poble medieval de Carennac, i Beaulieu sur Dordogne

Carennac

Petit poble medieval que és travessat pel riu Dordoña. Recomanem fer una volta i perdre’s pels seus carrerons empedrats . Hi ha una església realment molt interessant! És un poble petit, però és un dels més macos dels què hi ha  pel voltant. 

No trigareu més de dues hores en visitar aquest petit poblet. 

Beaulieu sur Dordogne

Poble medieval envoltat pel riu Dordoña. Amb un parell d’horetes tindreu més que suficient per visitar-lo. 

Com la resta de pobles visitats, recomanem fer una volta pels seus carrerons i gaudir de les seves construccions. També podeu creuar a l’altre riba del riu i apropar-vos a l’alçada de la capella dels Penitents, per realitzar la típica fotogràfica del poble. Això sí, a la vora del riu està ple d’insectes voladors, que farà que la tranquil·litat de l’espai perdi una mica el seu encant!

Nosaltres vam aprofitar i vam fer nit aquí amb la furgoneta, això si, haureu de pernoctar en un espai preparat per furgonetes i autocaravanes i pagar uns de 3 a 5 €.

 12. Veure Autoire a la seva vall

Autoire

Petit poble medieval ubicat al mig de la naturalesa. És bonic per passejar i observar les seves cases i carrerons. El poble és molt petit, i tot i que és maco, no té massa d'especial, el més bonic és l'entorn on es troba.

Pots aprofitar per anar a visitar també la cascada d'Autoire, ubicada a prop del poble (explicació detallada en el punt del mapa).  

Loubressac

Petit poble medieval que es situa a dalt de tot d'un turó. Es pot visitar fàcilment en una horeta. No és dels que més ens va agradar, però està be per fer una parada curteta, estirar cames i gaudir de l’entorn. 

COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

bottom of page