POBLES DEL SUD DE FRANÇA

 MAPA 

 FITXA

Viatge realitzat amb furgoneta durant la primavera del 2017, concretament durant les vacances de Setmana Santa. Aquest viatge el vam dedicar a visitar els pobles medievals del sud de França, la major part ubicats a la província d’Occitània. Aquests coneguts pobles com a “les plus beaux villages de France”, són un seguit de municipis la majoria molt petits, que estan dins de la llista dels pobles més bonics de tot França. Realment durant aquestes visites vam descobrir un bon grapat de pobles preciosos. 

La majoria de pobles són molt petits, així que en tindreu suficient amb un parell d’hores i en un mateix dia podreu visitar varis pobles. Les distàncies no són gaire llargues, així que el temps destinat a cada municipi el marcareu vosaltres mateixos. No volem enganyar, tots els pobles són medievals, petits i d’una arquitectura similar. Per tant no és d'estranyar que alguns pobles siguin similars a alguns altres visitats en el mateix viatge. Tot i això pensem que cadascun té característiques pròpies que el fan únic i la veritat és que són molt bonics.

RUTA I DIES

Dia 1: Barcelona – La Couvertoirade- Espailon - Estaing

Dia 2: Estaing - Conques - Autoire - Loubressac - Beaulieu sur Dordogne

Dia 3: Carennac - Rocamadour - Sarlat e la Canedat

Dia 4: La Roque Gageac - Beynac et Cazenac - Saint Cirq Lapopie

Dia 5: Albi - Carcassone

Dia 6: Carcassone - Narbona - Barcelona

1/1
INFORMACIÓ GENERAL
TRANSPORT
CLIMA I ÈPOCA

 ELS 12 LLOCS IMPRESCINDIBLES

Què veure al Sud de França? Quins llocs visitar? 
 

Si esteu pensant en viatjar al Sud de França, Occitània, a continuació citem els 12 pobles i ciutats medeivals més destacats, imprescin​dibles, que ens van agradar més del nostre viatge. Les rutes més destacades, les principals ciutats i els pobles més bonics que vam veure de la zona. Aquests són els "highlights" que no us podeu perdre!

 1. Transportar-te a l'època medeival a Conques

Preciós poble medieval que s’ubica a la vessant de la muntanya, tret que li dóna encara molta més bellesa. És un poble on tot ell, tot, conserva l'autenticitat del lloc, aquí no veuràs noves construccions de fons que puguin treure valor al conjunt. Realment és un poble imprescindible.

Passejar per aquí, és un veritable plaer: sembla que el temps s’hagi aturat i no podràs deixar d’admirar i fotografiar tots els racons, les seves casetes, l'església, botigues. Si voleu obtenir una bona panoràmica del poble podeu anar fins el seu mirador, nosaltres no hi vam poder anar per falta de temps.

 2. Contemplar i passejar per Saint-Cirq-Lapopie

Preciós poble medieval ubicat a dalt d’un majestuós penya-segat just al costat del riu Lot. Personalment aquest poble ens va encantar!

Abans d’arribar al poble, recomanem que busqueu un bon punt mirador on poder realitzar la fotografia estrella de Saint-Cirq- Lapopie al damunt del penya-segat, és una imatge de postal! El mirador està marcat al mapa.

Com passa a altres pobles de la zona, és ideal perdre’s per tots els seus carrerons, gaudir de les edificacions, de l’ambient i  descobrir els centenars de raconets amagats que hi ha.

Podeu acabar el dia fent una petita excursió des de Bouziès, fent la ruta de Halage (explicada en el punt del mapa) per gaudir del riu i de l’entorn.

 3. Visitar la coneguda ciutadella de Carcassone

La "cité de Carcassone" no deixa indiferent a ningú, i és que realment és preciosa! Segurament molts de vosaltres ja hi deveu haver estat, però no per això és menys important. Nosaltres vam passar un dia sencer en aquesta magnífica ciutat. Com de seguida veureu l'únic que es visita és la preciosa ciutadella medieval.

Un cop travessis la passarel•la d’entrada a la ciutadella, sentiràs que et transportes a una altra època. Els seus carrerons empedrats, la muralla, les torres, les fortificacions, l’església, les cases... Tot en ella és realment digne dels millors contes d'històries medievals. Recomanem visitar-la per dins i per fora, de dia i de nit, i és que no et deixaràs de sorprendre. També hi ha petits museus medievals, com el de la tortura.

Es possible visitar al seu castell (9,5€ per persona) però hauràs de tenir en compte els horaris, ja que aquests van variant. Pots consultar els horaris en el següent enllaç: http://www.remparts-carcassonne.fr/es/

 4. Relaxar-se al petit poblet d'Estaing

Petit poble medieval ubicat a la riba del riu Lot. És un poble súper tranquil i amb molt d’encant! Passejar-hi pels seus carrerons amb els rierols que el van travessant també resulta molt agradable. Recomanem creuar el pont per obtenir una bona panoràmica del municipi. És un poble que és bonic per dins, però gairebé ho és més, observar-lo des de fora.

Atenció! No és molt gran i només hi ha dos restaurants  i un petit bar on fan entrepans (el noi que ho portava era molt trempat!).

Vam pernoctar amb la furgoneta en aquest poble i no vam tenir cap tipus de problema, vam estar molt tranquils. 

Espailon

Molt a prop d'Estaing trobem el poble d'Espailon

 

Poble ubicat a la riba del riu Lot. Realment el poble no té gaire res per veure, així que si no us ve de camí, us recomanem no aturar-vos. Això sí, hi ha una típica imatge, molt bonica, del riu Lot amb el pont vieux de fons i les cases medievals del poble que envolten el riu.

 5. Pelegrinar a Rocamadour

Es tracta d’un poble medieval ubicat en un gran penya-segat i on les construccions es situen en diferents nivells les unes al damunt de les altres. També és molt conegut mundialment com a poble sagrat i de culte, és per això que arriben cada anys milers de feligresos a observar la Verge de Rocamadour, la qual el tret característic és que és de color negre, com la moreneta de Montserrat. És un poble amb molt de turisme, així que trobareu petites botigues per comprar souvenirs o menjar. 

Un cop puges totes les escales, n'hi ha moltíssimes, arribaràs a l'esplanada on s’ubiquen les 8 capelles i el santuari del poble, algunes es situen sota les roques. 

Des de la carretera s’obté una molt bona panoràmica de Rocamadour escalant el penya-segat, així que prepara la càmera!

PER SEGUIR LLEGINT CLICA AQUÍ ...
COMENTARIS

Si tens algun dubte o comentari sobre aquest viatge, deixa'l a continuació i intentarem resoldre'l:

SOBRE NOSALTRES

CONTACTA'NS

XARXES SOCIALS

  • Instagram
  • YouTube

Aquest lloc web pot utilizar cookies: Veure la política de privacitat

© 2019 Copyright 2019, Tots els continguts protegits i els drets reservats per www.amuntiavall.com. Producte creat amb la plataforma Wix.com